loading
close
SON DAKİKALAR

İŞKUR pozitif vakaya karşın 500 kişiyi ofise çağırdı

İŞKUR pozitif vakaya karşın 500 kişiyi ofise çağırdı
Tarih: 23.05.2020 - 10:10
Kategori: Gündem

Balıkesir’de bir şirkette İŞKUR’a bağlı olarak çalışanlar arasında koronavirüs çıkınca evden çalışma modeline geçildi. Ancak İŞKUR, evden çalışan yaklaşık 500 kursiyerin 14 gün bile dolmadan ofiste çalışmasını zorunlu tuttu.

Balıkesir'de Teleperformance şirketinde müşteri hizmetleri personeli olarak çalışan kursiyerler, 1 Mayıs Perşembe günü ofiste bir kişide koronavirüs çıkınca apar topar evlerinden çalışmaya gönderildi.

Cumhuriyet'ten Kayhan Ayhan'ın haberine göre; Pozitif vakanın ardından 2 kişi koranavirüs şüphesiyle hastaneye başvurdu. Olayın üzerinden 14 gün geçmeden İŞKUR’un direktifi ile kursiyerler 13 Mayıs günü ofise döndü. Koronavirüs şüphesiyle hastaneye başvuran çalışan da karantina sürecinde olmasına rağmen ofise gelerek mesai yapmak zorunda kaldı.

İşyerinde çalışanlar, işlerinin normalde evden rahatlıkla yapılabileceğini, firmanın da kendilerini eve taşımak istediğini, ancak İŞKUR’un buna izin vermediğini kaydetti.

Toplamda 3 bine yakın çalışanın olduğu şirkette bordrolu personelin evden çalıştığını aktaran kursiyerler, “İŞKUR sürecinde olan personel sayısı 500 civarında. Fakat İŞKUR ısrarla yasak diyor. Ofiste çalışmamız için işyerine baskı yapıyor” ifadelerini kullandı.

Kursiyerler, İŞKUR’un çalışıp çalışmadıklarını denetleyebilmek adına bu yasağı getirdiğini savundu.

‘ÖLMEK İSTEMİYORUZ’

Ofise dönüş zorlamasını CİMER’e ve bakanlığa şikâyet eden ancak hiçbir adım atılmadığından yakınan kursiyerler, İŞKUR’a da dilekçe verdi.

Kursiyerler, “Ölmek istemiyoruz biz. Hiçbir şey insan sağlığından önde gelemez. Lütfen bizlere yardımcı olun. Kendi sağlığımız ve yakınlarımızın sağlığı böylesine saçma bir yasak ile riske atılıyor” ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları