loading
close
SON DAKİKALAR

Isparta'da kar yağışı nedeniyle 2 gündür elektrik kesintisi yaşanıyor

Isparta'da kar yağışı nedeniyle 2 gündür elektrik kesintisi yaşanıyor
Tarih: 05.02.2022 - 13:57
Kategori: Şehir

Isparta Valiliği; Enerji nakil hatlarında meydana gelen yıkılmalar ve hat kopmalarından dolayı il genelinde bazı köy ve mahallelere henüz yeterli ve düzenli elektrik enerjisi verilememektedir.

Isparta Valiliği duyurdu;

BASIN AÇIKLAMASI

İlimiz genelinde Perşembe günü sabahı başlayıp kesintisiz 9 saat süren yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan il, ilçe ve köy yollarının tamamı ulaşıma açılmış olup, anlık müdahaleyi gerektiren durumlarda ise Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerince yürütülen çalışmalarla ulaşım aralıksız sağlanmaktadır.

İl ve ilçe merkezlerinde bulunan ana arterler ve caddelerde ulaşım sağlanmış olup, bazı sokaklar ve ara bağlantı yollarında ise başta belediyeler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının aralıksız çalışmaları devam etmektedir.

Enerji nakil hatlarında meydana gelen yıkılmalar ve hat kopmalarından dolayı il genelinde bazı köy ve mahallelere henüz yeterli ve düzenli elektrik enerjisi verilememektedir.

İl ve ilçelerimizin aynı anda tamamına elektrik verilememesinden kaynaklı aydınlatma, ısınma, haberleşme ve internet bağlantı sıkıntıları halen yaşanmaktadır.

Elektrik enerjinin en kısa zamanda verilebilmesi için, TEDAŞ, TEİAŞ ve Akdeniz İletişim AŞ. olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar, ilave olarak çevre illerden de gelen takviye ekip ve yeteri sayıda araçla çalışmalarını aralıksız devam ettirmektedirler.

Enerji nakil hatlarında meydana gelen yoğun kar ve buzlanmadan dolayı oluşan direk ve hat kopmalarının geniş bir alanda ve farklı akslarda oluşması, çalışma yapılacak hatların yüksek kesimlerde bulunması, 1 metreye ulaşan kar kalınlığı ve ulaşılmasındaki zorluklar nedeniyle arızaların giderilmesinde ve şehrimizin tamamına elektrik verilebilmesinde gecikmelere sebep olmaktadır. Bazı bölgeler ise geçici olarak jeneratörlerle desteklenmektedir.

Aralıksız devam eden bu çalışmalar sonucu günün ilerleyen saatlerinde şehrimizin elektrik enerji ihtiyacı karşılanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ISPARTA VALİLİĞİ

 

03.02.2022 Tarihli Basın Açıklaması

 
03.02.2022

BASIN AÇIKLAMASI

 

İlimiz genelinde sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek aksaklıkların süratle giderilmesi için Valiliğimizce Kriz Merkezi oluşturulmuş olup; Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Karayolları ekipleri ve ilgili diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca ana arterler ve köy yollarında ulaşımın aksamaması için ilk andan itibaren sahada gerekli çalışmalara başlanılmıştır.  Karayolları ağında kapalı yol bulunmamakta olup, ilçe bağlantı yollarının tamamı açık, köy yollarının da çoğunluğu açılmıştır. Kapalı olan köy yollarının açılması için çalışmalar devam etmektedir. Yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili olarak arızaların giderilerek enerji akışının sağlanması için ekiplerce sahada gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları