loading
close
SON DAKİKALAR

İsrail-Filistin geriliminde son durum

İsrail-Filistin geriliminde son durum
Tarih: 08.10.2023 - 16:40
Kategori: Dünya

Hamas sızdı, İsrail 'savaştayız' dedi: İsrail-Filistin geriliminde son durum.

İsrail-Gazze hattından çatışma ve bombardıman görüntüleri yansımaya devam ediyor. Hamas'ın askeri kanadı, İsrail'e karşı 'Aksa Tufanı' operasyonu başlattı. İsrail ise 'Demir Kılıçlar' adıyla geniş çaplı bir operasyon için düğmeye bastığını duyurdu. Peki İsrail-Filistin geriliminde son durum ne?

İsrail-Gazze hattından bombardıman görüntüleri gelirken hayatını kaybedenlerin sayısı da artıyor.

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, dün sabah İsrail'e ‘Aksa Tufanı’ isimli kapsamlı bir saldırı başlattığını açıklamıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. İsrail tarafından yapılan açıklamalara göre ölü sayısı 600'e ulaştı. 2 bin kişinin üzerinde yaralı sayısının olduğunu duyuran İsrail yetkilileri, yaralıların tedavisi için yeterli kan bulunmaması nedeniyle vatandaşları kan bağışına çağırdı. İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 313'e yükseldi. Yerel basında Filistin Sağlık Bakanlığı'na dayandırılan habere göre bin 990 kişi yaralandı. Peki, İsrail-Filistin geriliminde son durum ne?

*Medyada çıkan haberlere göre İsrail tarafından hayatını kaybedenlerin sayısı 600'e, yaralı sayısı ise 2048'e çıktı.

*İsrail'in askeri-siyasi kabinesi resmi olarak savaş ilanı niteliği taşıyan “40 Alef” maddesini oybirliğiyle kabul etti.

*The Times of Israel'in haberine göre İsrail Savunma Kuvvetleri, savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ndeki 3 Hamas komuta merkezini vurdu.

*İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze sınırı yakınında yaşayan tüm ülke vatandaşlarının 24 saat içinde tahliye edileceğini duyurdu.

*El Cezire gazetesi, üst düzey bir Hizbullah yetkilisinin “Tarihimiz, silahlarımız ve füzelerimiz sizinle. Sahip olduğumuz her şey sizinle” diyerek Hamas'a destek vereceklerini teyit ettiğini aktardı.

*İsrail Dışişleri Bakanlığı, diplomatik misyonlarını yüksek alarma geçirdi. Bu kapsamda, diplomatlara 'güvenlik yetkililerinden özel izin almadıkça evlerinden çıkmama' talimatı verildi.

*Ukrayna Büyükelçiliği, ülkenin iki vatandaşının öldüğünü bildirdi. Cesetlerin ülkelerine geri gönderilmesini organize etmek için önlemler alınıyor.

*Rusya Büyükelçiliği, olaylarda ölen ya da yaralanan Rus vatandaşları ile ilgili herhangi bir resmi bilgi olmadığını söyledi.

*Washington'daki İsrail Büyükelçiliği, Hamas'ın siviller ve askeri personel de dahil olmak üzere 100’den fazla İsrail vatandaşını kaçırdığını bildirdi.

Kaynak : sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları