loading
close
SON DAKİKALAR

İsrail Mavi Marmara için özür diledi

İsrail Mavi Marmara için özür diledi
Tarih: 22.03.2013 - 19:18
Kategori: Gündem

Başbakan Erdoğan İsrail'in özrünü kabul etti...

Başbakan Erdoğan'ın telefonla görüştüğü Netanyahu'nun özrünü kabul ettiği bildiriliyor. İki Başbakan'ın 'ilişkileri normalleştirme' konusunda anlaştıklarını açıklayan ABD'li bir yetkili Reuters haber ajansına yaptığı açıklamalarda Netanyahu'nun Erdoğan'a Mavi Marmara baskınının ilişkilerde yarattığı bozulma nedeniyle üzgün olduğunu belirttiğini söyledi. Netahyahu baskında yaşanan ölümler nedeniyle Erdoğan'dan özür dilerken, İsrail'in Türkiye'ye tazminat ödeyeceği bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı. Obama'nın üç günlük İsrail ziyaretinin son saatlerinde geldi.

Açıklamada, "ABD, hem Türkiye hem de İsrail'le olan yakın ortaklığına büyük değer veriyor. Bölgesel barış ve güvenliğin güçlendirilmesi için Türkiye ile İsrail'in ilişkilerinin tekrar düzelmesine büyük önem veriyoruz" denildi.

ABD Başkanı Obama adına yapılan açıklamada, "Umarım Erdoğan-Netanyahu görüşmesi işbirliğini derinleştirir" ifadesini kullandı.

Erdoğan ile Netanyahu'nun 2009'dan bu yana ilk kez telefon görüşmesi yaptıkları bildirildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları