loading
close
SON DAKİKALAR

İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısı 200'ü geçti

İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısı 200'ü geçti
Tarih: 16.05.2021 - 16:32
Kategori: Dünya

Pazartesi gününden beri İsrail tarafından öldürülen kişi sayısı Gazze'de 181'e, Batı Şeria'da 21'e ulaştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne Pazartesi gününden beri devam eden saldırıları sonucu ölen ve yaralananların yanı sıra Batı Şeria'daki İsrail polisinin saldırıları sonucunda ölen kişi sayısını açıkladı.

Wafa Haber Ajansı'nın aktardığına göre Sağlık Bakanlığı'ndan Pazar günü yaptığı açıklamada, hafta başından beri 202 Filistinlinin öldürüldüğü yaklaşık 5 bin 588 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Açıklamaya göre Gazze Şeridi'ndeki füze saldırılarında 52'si çocuk ve 31'i kadın olmak üzere 181 Filistinli öldürüldü, 1.225 Filistinli yaralandı. Batı Şeria'da da İsrail askerlerinin kurşunuyla ölenlerin sayısı 21'e ulaştı ve 4 bin 363 kişi yaralandı. 

İsrail mahkemesinin Arap ailelerin evlerine el koyma kararını protesto eden Araplara Kudüs'te polisin yoğun saldırısını, Hamas'tan İsrail'e atılan roketler ve İsrail'in Gazze'ye yönelik ağır bombardımanı takip etmişti.

10 Mayıs'tan bu yana İsrail saldırısı devam ederken bu saldırılara Gazze'deki direniş örgütlerinden gelen misillemelerde İsrail tarafında 10 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları