loading
close
SON DAKİKALAR

İsrail şokta! ABD-İran gizlice anlaştı…

İsrail şokta! ABD-İran gizlice anlaştı…
Tarih: 18.09.2013 - 14:37
Kategori: Dünya

Obama-Hamaney ve Ruhani'nin Oman aracılığıyla gizlice görüştüğü ortaya çıktı.

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin reformcu ve ılımlı yapısı, ABD ve Avrıupa ile yapılacak olan nükleer görüşmeler daha başlamadan etkisini göstermiş gibi görünüyor.

Mossad’a yakınlığıyla bilinen Debkafile sitesinin Amerikalı ve İranlı kaynaklardan edindiği bilgilere göre, ABD Başkanı Obama ve İran’ın ruhani lideri Ayetullah Hamaney, Oman Sultanı Kabuş bin Sayid aracılığıyla gizli görüşüyordu. Yoğun mektuplaşmalar sonucunda ABD, İran’ın elindeki nükleer materyallari korumasına onay verdi. Yapılan gizli anlaşmaya göre İran, nükleer silah yapmamaya söz verdiği sürece elindeki nükleer maddeleri tutabilecek.

İSRAİL’E BÜYÜK DARBE

Anlaşmanın ortaya çıkmasıyla birlikte İsrail’in İran politikası büyük bir darbe yemiş oldu. Netanyahu’nun en büyük dış politikalarından biri olan ‘İran’ın nükleersizleştirilmesi’ en büyük müttefiği ABD tarafından yıpratılmış bulunuyor. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu salı günü kabinesinde yaptığı toplantıda 30 Eylül’de Barack Obama ile yapacağı görüşme hakkında açıklamalarda bulunmuş ve İran’ın nükleer tesislerinin kapatılmasını isteyeceğini belirtmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları