loading
close
SON DAKİKALAR

İsrail'den Mescid-i Aksa'ya saldırı

İsrail'den Mescid-i Aksa'ya saldırı
Tarih: 08.05.2021 - 08:49
Kategori: Dünya

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Polisler, namaz kılan cemaate ses bombaları ve plastik mermilerle saldırdı.

İsrail polisi Ramazan ayının son cumasında Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Harem-i Şerif'i hedef aldı. Kıble Mescidi’nin içinde namaz kılan cemaate Polisler ses bombalarıyla saldırdı.

Olaya tepki gösteren Filistinlilere de ses bombaları ve plastik mermilerin hedefi oldu. Filistinli gençler ise taşlar ve cam şişelerle karşılık verdi.

Filistin Kızılayından olaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, söz konusu saldırılarda 205 Filistinlinin yaralandığı, bunlardan 88'inin Kudüs'teki hastanelere kaldırıldığı, diğerlerinin ise ayakta tedavi edildiği aktarıldı.

İsrail polisi, ramazan ayının başlamasıyla Şam Kapısı önünde yer alan oturma alanlarını barikatlarla kapatmıştı. Bunun üzerine Filistinlilerle İsrail polisi arasında yaklaşık 2 hafta boyunca her akşam arbede yaşanmış; ardından o barikatlar kaldırılmıştı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan saldırı sonrası açıklam geldi. Açıklamada, "İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği ve çok sayıda Filistinli sivilin yaralanmasına sebep olan saldırıları şiddetle kınıyoruz" denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:
"Ramazan ayı boyunca Filistin halkının ibadet özgürlüğünü ve Harem-i Şerif'in statüsünü hedef almak suretiyle bu akşamki olaylara sebebiyet veren İsrail Hükümetini, sözkonusu provokatif ve saldırgan tutumuna bir an evvel son vermeye çağırıyor ve aklı selime davet ediyoruz.
Bugün Sayın Bakanımızın davetlisi olarak ülkemizi ziyaret eden Filistin Dışişleri Bakanı Riad Malki ile bu konuda uluslararası alanda atılabilecek adımlar ele alınmış olup, Türkiye Filistin halkının haklı davasına destek vermeye devam edecektir."

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısına hükümetten ve muhalefet liderlerinden de tepki geldi.

O tepkiler şöyle:

Kaynak : NTV-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları