loading
close
SON DAKİKALAR

İsrail'den PKK Yorumu

İsrail'den PKK Yorumu
Tarih: 29.02.2012 - 17:04
Kategori: Dünya

İsrail gazetesi Haaretz, Türkiye'nin PKK ile anlaşmaya ihtiyacı olduğunu yazdı.

Haaretz gazetesi yazarı Zvi Bar'el, "Türk tarzı terör örgütüyle müzakere" başlıklı haberinde, "Terör örgütüyle müzakere edilir mi?" diye sorarak, "İsrail'de biz bu sorunun yanıtını uzun zamandan beri biliyoruz. Yanıt, evet. Eğer amaç tutsak askerleri kurtarmak, tutuklu değiş tokuşu yapmak ya da silah bırakmaksa sadece müzakere yapılabilir" yanıtını verdi.

Ankara'nın terör için askeri bir çözümün olmadığını bildiğini ve bu nedenle de Türkiye'nin PKK ile bir anlaşmaya ihtiyacı olduğu yorumunu yapan Zvi Bar'el, Ankara'nın PKK ile müzakere kararını çok zor verdiğini yazarak, Ankara'nın Türkiye'nin iç politikasında kilit nokta olan terör örgütüne karşı sadece bir savaş ilan etmediği, aynı zamanda askeri kaynaklarının çoğunu bu çatışmaya yatırdığı yorumunu yaptı.

Türkiye'nin PKK ile anlaşmadan askeri bir çözüm bulunamayacağını bildiğini ifade eden Zvi Bar'el, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a soruşturma talebine dikkat çekti.

"Türkiye, basın özgürlüğü kötü huylu bir hastalıkmış gibi davranıyor"

MİT yasasını değerlendiren Zvi Bar'el, Türk siyasetinde "kargaşa" olduğunu öne sürerek, Türkiye'deki Kürt meselesi nedeniyle Şubat'ta yaklaşık 40 gazetecinin tutuklandığını, basın ve ifade özgürlüğü konusunda Sınır Tanımayan Gazetecilere göre, Türk hükümetine karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne 7 bin 749 dava açıldığını belirtti.

Zvi Bar'el, "Türkiye, Suriyeli isyancılara, Araplara ve Batılı ülkelere Suriye Başkanı Beşar Esat'ın baskısına karşı koyabilecek bir ülke olarak umut oluyor. Ancak Türkiye, hala basın özgürlüğü kötü huylu bir hastalıkmış gibi davranıyor" diye yazdı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları