loading
close
SON DAKİKALAR

İşsizlik ödeneği ile çalıştırılanları işsizlik istatistiklerinden siliyorlar!

İşsizlik ödeneği ile çalıştırılanları işsizlik istatistiklerinden siliyorlar!
Tarih: 17.01.2013 - 11:54
Kategori: Ekonomi

CHP'li Turgut Dibek, İşkur tarafından işsizlik fonu ile geçici çalıştırılan işçilerin istatistiklerde çalışıyor gibi gösterilmesinin işsizliği düşük göstermek için oynanan bir oyun olduğunu dile getirdi...

Belediye ve devlet kurumlarında İşkur’a bağlı geçici statü ile işçi çalıştırıldığını vurgulayan CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, verdiği soru önergesinde “İşkur’un ücretlerini işsizlik fonundankarşıladığı geçici işçiler açıklanan işsizlik rakamlarına dahil edilmekte midir? Yoksa bu geçici işçiler işsiz sayısının düşük görünmesi için çalışan olarak mı kabul edilmektedir?” şeklinde sordu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Dibek, “Adı üzerinde işsizlik fonundan ücretleri ödenen ve 6 ay çalıştırılan geçici işçileri her ay açıklanan ve kimsenin inanmadığı işsizlik verilerinde gösterilip, gösterilmediğine dikkat çekti. Bu konu önemine değinen Dibek, “İşsiz oldukları için 6 ay geçici çalıştırılan ve asgari ücret verilen yurttaşlarımızı çalışıyor göstermek işsizlik oranlarını düşürmek için oynan bir oyundur” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde Dibek şu soruları yöneltti:

"1- İşkur’un ücretlerini işsizlik fonundan karşıladığı 2012 yılında kaç işçi olmuştur? Bunlar ne kadar süre ile çalıştırılmıştır? Bu geçici işçilerin kurum ve illere göre dağılımı nedir?

2- İşkur’un ücretlerini işsizlik fonundan karşıladığı 2013 yılında kaç işçisi vardır? Bu geçici işçilerin kurum ve illere göre dağılımı nedir?

3- İşkur’un ücretlerini işsizlik fonundan karşıladığı geçici işçiler açıklanan işsizlik rakamlarına dahil edilmekte midir? Yoksa bu geçici işçiler işsiz sayısının düşük görünmesi için çalışan olarak mı kabul edilmektedir?"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları