loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden'den, BBP Başkanı Destici'ye sert tepki

İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden'den, BBP Başkanı Destici'ye sert tepki
Tarih: 12.04.2023 - 22:24
Kategori: Siyaset

İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden'den BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye sert tepki geldi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici katıldığı televizyon programında, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ı ve gurbetçileri hedef alan ırkçı açıklamalar yapmıştı, O eleştirilere İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden'den sert tepki geldi.

Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi 1. bölge milletvekili adayı olan İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden bir açıklama yayımladı.

Erdoğan Erden yayınladığı mesajında;

"Erkan Baş veya göç etmeden önceki isim ve soyadı ile Erkan Yusoviç, Boşnak kökenli Türk halkının şerefli bir evladıdır. Asla Tito'nun artığı olmayıp Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucuları arasında bulunan ve günümüzde sayıları 30 milyon kadar olan Türk vatandaşları Rumelilerden biridir.
Baş soyadı da Yusoviç soyadı da derin anlamlı şerefli soyadlarıdır.
Yuso, Boşnakça'da Yusuf ismi karşılığıdır. Yusoviç ise Yusufoğlu demektir.
Büyük Bürlik Partisi başkanı Yusufoğlu soyadından neden rahatsız olduğunu ve ne demek istediğini anlayamış değilim.
Anladığım tek şey, bu kadar bilgisiz bir kişinin Türkiye'de nasıl oluyor da Türkiye'de siyasi bir parti lideri olduğudur.
Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri halkımızın birlik ve beraberliğini bozan Sayın Mustafa Destici gibi siyasetçilerdir.
Kendisine tavsiyem derhal parti başkanlığından istifa etmesidir. İstifa etmezse önümüzdeki seçimlerde hem 30 milyon Rumelili hem de birlik ve beraberliğizi savunan Türk halkı ona sandıkta hakettiği cevabı verecektir."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları