loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlattı
Tarih: 15.08.2022 - 18:47
Kategori: Siyaset

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiasıyla Canan Kaftancıoğlu hakkında resen soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul Planlama Ajansı merkezinde 12 Ağustos’ta gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada “Cumhurbaşkanına hakaret” suçu kapsamında kalan ifadeler olduğu iddiasıyla resen soruşturma başlattı.

ERDOĞAN’IN AVUKATLARI DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Öte yandan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları da Cumhurbaşkanı hakkında küçük düşürücü ifadeler kullandığı iddiasıyla Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

“KİŞİLİK HAKLARI İHLAL EDİLDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Kaftancıoğlu’nun 12 Ağustos’taki toplantıda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik küçük düşürücü, aşağılayıcı ve hukuk düzeni tarafından hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir üslup ile yüz kızartıcı ifadeler kullanmak suretiyle onur, şeref ve haysiyetini zedelediği ve ağır hakaretler ile kişilik haklarını ihlal ettiği iddia edildi.

Dilekçede, “Şüpheli hiçbir ahlaki ve toplumsal değerle bağdaşmayacak şekildeki ifadelerle müvekkilime alenen hakaret etmiş ve bu hakaretleri basın yoluyla yapması sebebiyle suçun nitelikli hali sübut bulmuştur.” ifadesine yer verilerek, “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan cezalandırılması istendi.

KAFTANCIOĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin il gençlik kolları başkanlarıyla 12 Ağustos’ta İstanbul Planlama Ajansı'nın Florya'daki merkezinde bir araya gelmişti. Toplantıya katılan Canan Kaftancıoğlu, buradaki konuşmasında şunları söylemişti:

“Hep ne diyoruz? Gençlik gelecek. Bazen bunu cümlenin gidişine göre kullanıyoruz ama sizlerden bir ablanız olarak tek bir isteğim var ki, siz zaten hissediyorsunuz. Hissetmeseniz bu cesarette olamazdınız zaten.

Partimize, partimizin ilkelerine, gençliğinize, kendinize ve sizlerin hayallerini hedefleri hâline getiren genel başkanımıza, genel başkanımızın sizlere sunduğu imkanlar ve sizin genel başkanımıza, partimize oluşturduğunuz ve artırdığınız enerjiye güvenerek belki de dünya tarihinde bir ilki başaracağız. Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz.

Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, boşuna Gençliğe Hitabe yazıp boşuna bu devleti, bu cumhuriyeti gençlere emanet etmemiştir diyorum.

Sizlerle bir arada olduğum için hakikaten çok mutluyum. Çünkü sizlerle bir arada olunca enerjimizin artması bir yana, herhalde sizlerin enerjisi bizdeki yorgunlukları alıp götürüyor. Ben bu bağlamda İstanbul'da bu çalıştayı yapmış olmanız, İstanbul il örgütümüze saha çalışmalarınızla destek vermiş olmanızdan dolayı ve gençlik kolu başkanımıza özellikle çok teşekkür ediyorum.

Bir gün kendisiyle sohbet ederken ‘Benim hayallerim var' demişti. Asla ve asla hayallerinizi kaybetmeyin ve gençlik örgütünün hayalleri, genel başkanımızın hedefiyle Türkiye'deki bütün mazlum ve mağdurların kurtuluşunun işareti olacaktır diyorum.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları