loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Milletvekili Doğan Demir, Gazeteci Barış Pehlivan hakkında soru önergesi verdi

İstanbul Milletvekili Doğan Demir, Gazeteci Barış Pehlivan hakkında soru önergesi verdi
Tarih: 08.08.2023 - 13:31
Kategori: Siyaset

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, gazeteci Barış Pehlivan hakkında verilen kararın hukuksuz olduğunu vurgulayarak, TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Milletvekili Doğan Demir, gazeteci Barış Pehlivan hakkında verilen kararın hukuksuz olduğunu vurgulayarak, TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Demir soru önergesinde, “3 yıl önce çalıştığı haber sitesinde yayımladığı haber nedeniyle hapis cezasına mahkûm edilen Barış Pehlivan, korona virüs izni bittiği gerekçesiyle tekrar hapis cezasına mahkûm edileceği kararı verilmiştir. 31 Temmuz’da çıkarılan kanunla ‘terör suçları’ dışında ceza almış her suçtan hükümlüye cezaevine dönmeme imkânı verilmiştir. Ancak aynı düzenleme kapsamında olmasına rağmen Barış Pehlivan, bu imkândan yararlandırılmamıştır. Birçok ağır suçlunun yararlandığı denetimli serbestlik düzenlemesinden faydalanabilmesi için avukatı aracılığıyla talepte bulunan Barış Pehlivan’a Bakırköy 5. İnfaz Hakimliği'nden bulunduğu talebe yanıt Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan gelmiş ve Cezaevi, Barış Pehlivan hakkında denetimli serbestlik şartları oluşmadığını ifade ederek talebin yerine getirilemediğini söylemiştir. Kısaca yasada olmayan hüküm Barış Pehlivan için uygulanmıştır. Yapılan bu uygulama hukuka aykırıdır ve gazeteci Barış Pehlivan denetimli serbestlik hakkından yararlandırılmalıdır. Benzer bir uygulama da yine hukuka aykırı olarak cezaevinde tutulan Milletvekili arkadaşımız Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay içinde yapılmaktadır. Verilen bu hukuk dışı kararlar ülkemizin bir hukuk devleti olması gerçeğine içerde ve dışarda gölge düşürmektedir”

Bu bağlamda;

  1. Birçok ağır suçlunun yararlandığı denetimli serbestlik düzenlemesinden Barış Pehlivan neden faydalandırılmamıştır?
  2. Yasada olmayan bir hükmün Barış Pehlivan için uygulanmak istenmesinin sebebi nedir?
  3. Bakanlığınızın alınan bu ve benzeri hukuk dışı kararlarla ilgili yapmış olduğu bir çalışma var mıdır?

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları