loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Modern Sinema’dan ‘Biz de Varız!’ seçkisi: Çevrimiçi ödüllü filmler ve belgeseller

İstanbul Modern Sinema’dan ‘Biz de Varız!’ seçkisi: Çevrimiçi ödüllü filmler ve belgeseller
Tarih: 15.12.2020 - 12:34
Kategori: Kültür & Sanat

İstanbul Modern Sinema, “Biz de Varız!” programının dokuzuncusunu çevrimiçi ortamda ve ücretsiz olarak düzenleyecek. Programda yerli ve yabancı festivallerden ödülle dönen 11 yapım gösterilecek.

Türkiye sinemasından yeni filmlerin bir araya geldiği “Biz de Varız!” programı bu yıl 17- 30 Aralık tarihleri arasında çevrimiçi ve ücretsiz olarak düzenlenecek.

Aralarında ödüllü belgesel ve filmlerin de olduğu programda “Kumbara”, “Bina”, “Maddenin Halleri”, “Mimaroğlu”, “Ah Gözel İstanbul” gibi 11 yapım izleyiciyle buluşacak.

Programın açılışı, ilkgösterimini yaptığı Venedik Film Festivali’nin Eleştirmenlerin Haftası’nda kazandığı ödülle dikkat çeken, Azra Deniz Okyay’ın ilk uzun metrajlı filmi “Hayaletler” ile yapılacak.

Yönetmen ve oyuncularla çevrimiçi söyleşiler

Film ve belgesellerin yönetmen ve oyuncularıyla yapılacak söyleşiler de program kapsamında yer alacak. Söyleşiler İstanbul Modern’in YouTube kanalında canlı olarak yayımlanacak.

İstanbul Modern Sinema Film Küratörü Müge Turan moderatörlüğündeki buluşmalara “Hayaletler”in yönetmeni Azra Deniz Okyay, başrol oyuncuları Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir “Hayalimdeki Sahneler”in yönetmeni Metin Akdemir, eş yapımcısı Emre Kaya ve oyuncu Bulut Sezer, “Kadınlar Ülkesi”nin yönetmeni Şirin Bahar Demirel, “Bina”nın yönetmeni Orçun Behram ve başrol oyuncusu İhsan Önal, “Soluk”un yönetmeni Özkan Yılmaz ve oyuncular Uğur Polat, Emrullah Çakay, Aslı İnandık, “Ah Gözel İstanbul”un yönetmeni, Zeynep Dadak ve ekibi ile “Maddenin Halleri”nin yönetmeni Deniz Tortum katılacak.

Filmler İngilizce altyazı seçeneğiyle ve kontenjan çerçevesinde istanbulmodern.org üzerinden kayıt yapılarak ücretsiz olarak izlenebilecek.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları