loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Sözleşmesi yazarlarından Prof. Dr. Feride Acar: Ne yapılsın, kadına şiddet mi uygulansın?

İstanbul Sözleşmesi yazarlarından Prof. Dr. Feride Acar: Ne yapılsın, kadına şiddet mi uygulansın?
Tarih: 05.07.2020 - 16:21
Kategori: Gündem

İstanbul Sözleşmesi yazarlarından Prof. Dr. Feride Acar, sözleşme üzerindeki tartışmalara ilişkin, “Hayretler içindeyim, Ne yapılsın, kadına şiddet mi uygulansın?” dedi.

2011 yılının Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleşen, Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılan İstanbul Sözleşmesi’nin yazarlarından Prof. Dr. Feride Acar, sözleşme üzerindeki tartışmalara ilişkin, “Hayretler içindeyim, Ne yapılsın, kadına şiddet mi uygulansın?” dedi.

“Sözleşmeden çıkılması iç acıtıcı olur”

HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Prof. Dr. Acar, tartışmalara neden olan dördüncü maddenin üçüncü bendine dair, “Yani 66 maddede yer alan kadın hakları bir kenara bırakılıp, yeni yapılmış bütün uluslararası sözleşmelerin ayrılmaz cüzü haline gelen bu maddeyi ne yapalım? Bunlara ve bütün kadınlara şiddet uygulanabilir mi diyelim?” diye konuştu.

Prof. Dr. Acar, “Ayrıca karşı çıkılmak için söylenenlerin Sözleşme ile aslı astarı yok… Niye taktılar, sabit fikir haline getirdiler anlamış değilim… Türkiye altında imzası olan bütün bu sözleşmelere çekince mi koyacak? Çekildik, ‘Bunlara karşı ayrımcılık yapacağız’ mı diyecek? Hayretler içindeyim” dedi. Sözleşmeden çıkılmasının Türkiye açısından yaratacağı sıkıntılara da dikkat çeken Acar, “İç acıtıcı olur” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları