loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Tabip Odası Seçimleri Sonuçlandı

İstanbul Tabip Odası Seçimleri Sonuçlandı
Tarih: 28.04.2014 - 15:57
Kategori: Sendika

İstanbul Tabip Odası'nın 27 Nisan 2014, Pazar günü gerçekleştirilen seçimleri GEZİ RUHU’nun zaferiyle sonuçlandı.

İstanbul Tabip odası resmi sitesinden 27 Nisan Tarihinde yapılan seçimleri DEMOKRATİK KATILIM GRUBU'nun kazandığını duyurdu...

İstanbul Tabip Odası'nın 27 Nisan 2014, Pazar günü gerçekleştirilen seçimleri GEZİ RUHU’nun zaferiyle sonuçlandı.

4.600 Hekimin oy kullandığı seçimleri 3.250 oy alan DEMOKRATİK KATILIM GRUBU kazandı. Özgür Hekimler Platformu 760 oy, Hekimlikte Özlük ve Onur Platformu 575 oy aldı. DEMOKRATİK KATILIM GRUBU %71 oy oranıyla son dönemlerin en yüksek oranına ulaştı.

Hekimlerin haklarının korunması, sağlık hakkının savunusu ve daha demokratik bir ülke için yürütülecek mücadelede hekimlerin katkı ve katılımının önemi büyüktür. Bu nedenle Genel Kurula katılarak görüş, eleştiri ve önerilerini sunan, Pazar günü yapılan seçimlere gelerek oy kullanan meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Katılamayan tüm hekimlere ise, Tabip Odasının kapısının tüm hekimlere her zaman açık olduğunu, her türlü katkıyı sunabilecekleri zeminler bulunduğunu hatırlatıyor, Tabip Odası seçimlerine katılarak meslek odalarının yönetiminin belirlenmesinde sorumluluk almalarını bekliyoruz.

İSTANBUL TABİP ODASI

İstanbul Tabip Odası Seçimini kazanan Demokratik Katılım Grubu seçim öncesi yayınladığı bildiride;

''Değerli Meslektaşımız, İki yıl önce “Hekimliğin değersizleştirildiği bir ülkede ancak mücadeleci bir tabip odası hekimlerin haklarını savunabilir” demiştik. Bu bir tespit ve size verilmiş bir sözdü.

AKP iktidarı 2010-2012 döneminde sağlığın ticarileştiril-mesi ve hekim emeğinin ucuzlatılması için yasallık ve meşruluk arayışından vazgeçmiş, sağlık alanını meclisteki çoğunluğuna güvenerek, gece yarısı çıkartılan kanun hükmünde kararnameler ve torba yasalarla şekillendir-meye çalışıyordu. Danıştay’dan gelen itirazlar ve yürüt-meyi durdurma kararlarını hiçe saymaktan çekinmiyordu. Öngörümüz, 2012-2014 döneminde iktidarın, sağlıkta dönüşümü tamamlamak uğruna gerek topluma, gerek sağlık çalışanlarına karşı, anayasal hakları hiçe sayan düzenlemelere başvuracağı, keyfi uygulamalarla sağlık çalışanlarına baskıyı arttıracağıydı.

İstanbul Tabip Odası Seçimleri Sonuçlandı

Bu gidişi durdurmanın, meşruiyetini kaybetmiş olan hükümetle sağlanacak uzlaşı ile değil, hekimlik değerleri ve haklarından bir adım geri atmadan, hukuki ve meşru her türlü kanalla hekimlerin haklarını savunan bir tabip odası ile mümkün olacağını söyledik. “Mücadeleci bir tabip odası” bizim size sözümüzdü. Siz desteğinizi verdiniz ve biz sözümüzü tuttuk. Mücadelenin hukuksal ve diplomatik boyutunu asla geri plana atmadan, meşru her kanalla hekimlerin sesini duyurduk, iradesini temsil ettik.

Yapılan resmi ziyaretler ve kazanılmış davaların dökümü-nü seçim programımızda bulabilirsiniz.

Ama biz bununla yetinmedik, kuvvetler ayrılığı ilkesini hiçe sayan, yürütmeyi denetleyen özerk kurumları lağveden, bireysel hak ve özgürlüklere saldıran, şiddet uygulamaktan çekinmeyen bir hükümetin iktidarında

susan, kişiliksizleşen, yok olan birçok demokratik kitle örgütüne karşın, bir meslek örgütü ve demokratik kitle örgütü olarak mesleki ve toplumsal haklarımızı başımız dik bir şekilde koruduk.

Gezi’de gönüllü hekimlerimiz, “Söz konusu insan sağlığı ise gerisi teferruattır!” diyerek, devlet şiddetine karşı yaşamı savundu. O şiddet altında dahi kurulan dolaysız hekim-hasta ilişkisi, piyasalaşma ile yitirilen, hekime güveni -geçici de olsa- yeniden kazandırdı. İstanbul Tabip Odası, uluslararası hekim örgütleri tarafından verdiği mücadele ile dünyaya örnek gösterildi.

Yeni bir dönem var önümüzde... Beraberken güçlü olduğumuzu ve korkmadığımızı, yöneticilerin bizden ne daha ahlaklı, ne de daha zeki ve yaratıcı olmadığını gördük. Yıkılan korku duvarlarını görüyor, yıllarca siyasetten, emek mücadelesinden uzak durmuş insanla-rın yükselen sesini duyuyoruz. Aile hekimlerinin iş bırakmaları, asistanların kazanımlarla sonuçlanan grevle-ri yeni dönemin sağlık alanından ilk müjdecileri.

Diyoruz ki, gecenin en karanlık zamanı geride kaldı. Artık kaybettiklerimizi geri alma zamanı.

Diktatörden korkmadıysak, yöneticilerinden, göz korkut-malarından, yasal haklarımızı gasp etme çabalarından hiç korkmayız.

Haydi gel, senin zamanın artık.

Odaya gel. Demokratik katılım Grubu ile oda senin gücün olacak.

Bulunduğunuz her yerde, birlikte ve güçlü olmanız, yönetimlere karşı kendi temsilciliklerinizi oluşturmanız için.

Birlikte daha güçlüyüz!'' demişti...

Demokratik Katılım Grubu yaptıkları duyuruda; tüm bu olumsuzluklara, iktidarın baskılarına karşın; insanlık ve hekimlik onurunu, yaşam hakkını, meslek odasının saygınlığını ve güvenilirliğini %71 oy alarak koruduğunu açıkladı...

Demokratik Katılım Grubu Hekimlerin yaşadıkları sorunları bildirisinde şu başlıklar altında sıraladı;

Hekimleri hekimlik yaptıkları için cezalandıran yasalar... 
Hastaneleri elinden alınan tıp fakülteleri... 
Niteliksiz tıp eğiti-mi... 
Devlet hastanesi yerine şirket hastanesi... 
Asistanlara sonuna kadar angarya... 
Kamu hastanelerine özelleştirme modeli... 
Tüccar mantığıyla tam gün... 
Özel’de hekim emeği sömürüsü... 
İşyeri hekimliğinin piyasalaştırılması... 
Güvencesiz sözleşmeli aile hekimliği... 
Yok sayılan birinci basamak ve koruyucu hekimlik... 
Sağlık hizmetlerinde sürekli arttırılan katılım payları... 
Genel sağlık(sız-lık) sigortası... 
Tekellere, zincirlere kurban edilen muayenehane hekimliği... 
Güvencesiz çalışma... 
Yetersiz ücret... 
Hekime şiddet...


İstanbul Tabip Odası seçimlerini kazanan isimler; 

Dr. SELÇUK EREZ Başkan

İ.Ü. İstanbul Tıp Fak. 1962 yılı mezunu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Profesör Dr. Emekli öğretim üyesi. Serbest hekim. İTO Onur Kurulu Üyesi (2004-2006). TTB Merkez Delegesi

(2008-2014). Cumhuriyet Gazetesi yazarı. Bilgi Üniversitesi’nde “yaratıcılık” dersi vermektedir.

(2010-2012). İTO İnsan Hakları Komisyonu Üyesi.

Dr. İNCİLAY ERDOĞAN

Akdeniz Üni. Tıp Fak. 2001 yılı mezunu. Pratisyen hekim. İTO Beyoğlu İlçesi 1. Basamak Temsilcisi

(2010-2012). İTO İnsan Hakları Komisyonu Üyesi.

Dr. HAKKAN HEKİMOĞLU

Uludağ Üni. Tıp Fak. 1994 yılı mezunu. Aile hekimi. Beyoğlu 10 Nolu ASM. İTO Beyoğlu İlçesi 1.

Basamak Temsilcisi (2010-2014). TTB Aile Hekimleri Kolu Yürütme Kurulu Üyesi. İTO Aile Hekimleri Komisyonu ve İSTAHED Üyesi.

Dr. Z. DİLEK KANMAZ

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fak. 1987 yılı mezunu. Göğüs hastalıkları uzmanı. Yedikule Göğüs Hastalıkları EAH. İTO Temsilciler Kurulu Divanı Üyesi

(2010-2012). TTB Merkez Delegesi (2010-2014).

Dr. SAMET MENGÜÇ

Dicle Tıp Fak. 1988 yılı mezunu. Genel Cerrahi uzmanı. Özel TEM Hospital. Diyarbakır Tabip Odası İnsan Hakları Kom. İTO Temsilciler Kurulu Divanı

Başkanı (2010-2014). İTO Sendikal Mücadele Çalışma Grubu üyesi. İTO İnsan Hakları Komisyonu üyesi. TTB Merkez Delegesi (2012-2014).

Dr. ÜMİT ŞEN

İ.Ü. İstanbul Tıp Fak. 1989 yılı mezunu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı. Muayenehane hekimi. İTO Özel Hekimlik Komisyonu Yürütme Kurulu Koordinatörü (2011-2012). İTO Yönetim Kurulu Üyesi (2012-2014). TTB Özel Hekimlik Kolu Yürütme Kurulu üyesi.

Dr. OZAN TORAMAN

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fak. 2007 yılı mezunu. Pratisyen hekim. İ.Ü. İstanbul Tıp Fak. Fizyoloji AD doktora öğrencisi. İTO Asistan Hekim Komisyonu üyesi. İTO İstanbul Tıp Fakültesi temsilcisi. TTB Merkez Delegesi (2012-2014).

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları