loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Tabip Odası'ndan televizyonlara konuk uyarısı

İstanbul Tabip Odası'ndan televizyonlara konuk uyarısı
Tarih: 14.07.2020 - 12:34
Kategori: Gündem

İstanbul Tabip Odası, televizyon kanallarına genel sağlık ve pandemi ile ilgili yapılan tartışma programlarına katılan konuklara ilişkin uyarıda bulundu.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu, televizyonlara genel sağlık ve pandemi ile ilgili yapılan tartışma programlarında sıklıkla konu ile yakın ilişkisi bulunmayan konukların çağırıldığını belirterek basın-yayın yöneticilerine çağrıda bulundu.

 Konukların tanıtımında inanırlıklarını artırmaya yönelik olarak, sahip olmadıkları uzmanlık ve akademik unvanlar kullanıldığına dikkat çeken İstanbul Tabip Odası'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

"Bu kişilerin gerek konu hakkındaki bilgilerinin yetersizliği, gerekirse seyredilme oranlarını artırmak için bilimsellikten uzak, kişilerin sağlığına zarar verebilecek sözler sarfettiklerini kaygı ile izlemekteyiz.

Halkın sağlığını korumak da görevleri arasında olan İstanbul Tabip Odası olarak bu programlara tartışmacı olarak katılacak hekimlerin seçiminde dikkatli olunması ve bu kişilerin yanlış bilgilerle insan sağlığı üzerinde oluşturabileceği olumsuzluklara ortak olunmaması konusunda duyarlılık gerektiğini düşünmekteyiz.

İstanbul Tabip Odası olarak hiçbir karşılık beklemeden sağlık programlarınızın hazırlanmasında destek olabileceğimizi de bilmenizi isteriz."

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları