loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Tabip Odası'ndan TV kanallarına yazı: Pandemiyle ilgili programlarda konuyla ilgisi olmayan hekimler yer alıyor

İstanbul Tabip Odası'ndan TV kanallarına yazı: Pandemiyle ilgili programlarda konuyla ilgisi olmayan hekimler yer alıyor
Tarih: 10.07.2020 - 14:56
Kategori: Gündem

İstanbul Tabip Odası, koronavirüs pandemisiyle ilgili ekranlara çıkarılan isimlerle ilgili gelen şikayetlerin artması üzerine televizyon kanallarına bir yazı gönderdi.

İstanbul Tabip Odası (İTO), koronavirüs pandemisiyle ilgili ekranlara konu ile ilgisi olmayan ve raiting artırıcı tutumlarda bulunan hekimlerin çıkarıldığını belirterek, televizyon kanallarına bir yazı gönderildiğini duyurdu.

İstanbul Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, yazıda "Halkın sağlığını korumak da görevleri arasında olan İstanbul Tabip Odası olarak bu programlara tartışmacı olarak katılacak hekimlerin seçiminde dikkatli olunması ve bu kişilerin yanlış bilgilerle insan sağlığı üzerinde oluşturabileceği olumsuzluklara ortak olunmaması konusunda duyarlılık gerektiğini düşünmekteyiz" denildi.

İTO'dan 'Halk sağlığı raiting kaygısına kurban edilmemeli' denilerek televizyon kanallarına gönderilen yazı şöyle:
"Uzun zamandan beri televizyon ve radyo kanallarında genel sağlık ve pandemi ile ilgili yapılan tartışma programlarında sıklıkla konu ile yakın ilişkisi bulunmayan ancak tanınırlığı ve rating artırıcı tutumları ile seçilen hekimlerin yer aldığı görülmektedir.

Daha da vahim olanı, bu kişilerin tanıtımında inanırlıklarını artırmaya yönelik olarak, bilerek ya da bilmeyerek, sahip olmadıkları uzmanlık ve/veya akademik unvanlar kullanılmaktadır.

Bu kişilerin gerek konu hakkındaki bilgilerinin yetersizliği, gerekirse seyredilme oranlarını artırmak için bilimsellikten uzak, kişilerin sağlığına zarar verebilecek sözler sarfettiklerini kaygı ile izlemekteyiz.

Halkın sağlığını korumak da görevleri arasında olan İstanbul Tabip Odası olarak bu programlara tartışmacı olarak katılacak hekimlerin seçiminde dikkatli olunması ve bu kişilerin yanlış bilgilerle insan sağlığı üzerinde oluşturabileceği olumsuzluklara ortak olunmaması konusunda duyarlılık gerektiğini düşünmekteyiz. İstanbul Tabip Odası olarak hiçbir karşılık beklemeden sağlık programlarınızın hazırlanmasında destek olabileceğimizi de bilmenizi isteriz.”

İTO, aynı yazının Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Ulusal Radyo Yayıncıları Derneği’ne de gönderildiğini, konuyla ilgili gerekli duyarlılığın oluşturulması için destek istendiğini kaydetti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları