loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Üniversitesi’nde öğrenci kavgası: 42 gözaltı

İstanbul Üniversitesi’nde öğrenci kavgası: 42 gözaltı
Tarih: 13.10.2014 - 13:10
Kategori: Gündem

Öğrenciler arasındaki gerginliğin kavgaya dönüşeceği istihbaratını alan polis, İstanbul Üniversitesi'ne girdi ve 42 öğrenciyi gözaltına aldı.

Öğrenciler arasındaki gerginliğin kavgaya dönüşeceği istihbaratını alan polis, İstanbul Üniversitesi'ne girdi ve 42 öğrenciyi gözaltına aldı. Kavgada kullanılmak üzere okula getirildikleri anlaşılan satır, keser sapı ve sopalar, gözaltına alınan öğrencilerle birlikte okuldan çıkarılıp polis merkezine götürüldü.


ÜNİVERSİTE KARIŞTI. ÖĞRENCİLER BÖYLE GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde geçtiğimiz hafta Kobani eylemleri sırasında sol görüşlü öğrenciler ile Müslüman Gençlik adlı öğrenci grubu arasında başlayan kavga bugün de sürdü. Sabah saatlerinde üniversiteye gelen karşıt görüşlü öğrenciler satırlı-sopalı kavga etti.


İstanbul Üniversitesi’nde öğrenci kavgası: 42 gözaltı

Üniversite yönetimi öğrenci gruplarına müdahalede yetersiz kalınca dışarıda bekleyen polislerden yardım istedi. Çevik kuvvet ekipleri üniversiteye girdi. Kavgaya müdahale eden polis, 42 öğrenciyi gözaltına aldı.

Bu sırada kavgada kullanılmak üzere okula getirildikleri anlaşılan sopalar ve 1 satır bulundu. Polisin, bunların bir bölümünü öğrencilerin elinden aldığı öğrenildi..

Beyazıt Polis Merkezi’ne götürülen bazı öğrenciler, "Müslümanız diye bize saldırdılar" diye bağırırken, karşıt görüşlü öğrenciler ise, "IŞID üniversiteden defol, Üniversiteler IŞID’e mezar olacak" diye slogan attı.

Polis, üniversite içinde ve çevresindeki geniş güvenlik önlemleri aldı. Gözaltındaki Müslüman Gençlik grubundan 9 öğrenci ile karşıt görüşlü 33 öğrencinin kimlik tespiti ve sağlık kontrollerinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülecekleri belirtildi.

Süleyman KAYA/İSTANBUL (DHA)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları