loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Valiliği'nden Dr. Yavuz Kalaycı'nın çocukları için başlatılan yardım kampanyasının durdurulmasına ilişkin açıklama

İstanbul Valiliği'nden Dr. Yavuz Kalaycı'nın çocukları için başlatılan yardım kampanyasının durdurulmasına ilişkin açıklama
Tarih: 20.07.2020 - 17:50
Kategori: Gündem

İstanbul Valiliği, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Dr. Yavuz Kalaycı'nın çocuklarına destek için başlatılan yardım kampanyasının durdurulmasına ilişkin açıklama yaptı.

Eyüp Nişanca Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli aile hekimi Dr. Yavuz Kalaycı 19 Nisan'da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmişti. Kalaycı, son mesajında "Kızlarım küçük, sahip çıkarsınız, değil mi?" demiş, İstanbul Tabip Odası, Kalaycı'nın çocuklarının eğitim-öğretim, sağlık, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulunmak için 3 ay süreli kampanya başlatmıştı. İstanbul Tabip Odası 16 Temmuz'da sitesinden bağış hesaplarını duyurmuş, ilk gün 160 bin TL'lik bağış toplanmıştı. 17 Temmuz'da ise İstanbul Valiliği bağış hesaplarını durdurduğunu İstanbul Tabip Odası'na iletmişti.

İstanbul Tabip Odası, İstanbul Valiliği'ne tepki göstermiş, bağış kampanyasının durdurulduğunun kendilerine sözlü olarak iletildiğini, yazılı olarak bildirimde bulunulmasıyla birlikte yargıya başvuracaklarını duyurmuştu.

Bağış kampanyasının durdurulmasından 3 gün sonra İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, yardım kampanyasının Yavuz Kalaycı'nın eşinin talebiyle durdurulduğu belirtildi.

İstanbul Valiliği'nin açıklaması şöyle:
"Bazı basın yayın organları ve sosyal medyada, “Dr. Yavuz Kalaycı’nın çocuklarının eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başlatılan yardım kampanyasının Valiliğimizce durdurulduğuna” ilişkin gerçeği yansıtmayan paylaşımlar yer almaktadır.

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Dr. Yavuz Kalaycı’nın eşi Sayın Rivaze Kalaycı’nın muvafakatıyla İstanbul Tabip Odası tarafından Valiliğimize müracaat edilerek  Türkiye genelinde 3 ay süreyle 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında yardım toplama kampanyası düzenlenmesi talebinde bulunulmuştur.

Yardım toplama talebi Valiliğimizin 08.07.2020 tarihli onayı ile uygun görülmüş, gerekli izin verilmiş ve kampanya başlatılmıştır.

Kampanya sürecinde Sayın Rivaze Kalaycı, Valiliğimize sunmuş olduğu 17.07.2020 tarihli dilekçeyle “Yardım Toplama Kampanyası”nın sonlandırılmasını talep etmiştir.

Merhum Dr. Yavuz Kalaycı’nın eşi Rivaze Kalaycı’nın muvafakatı ile İstanbul Tabip Odası’na verilen yardım toplama izni, yine Rivaze Kalaycı’nın talebi doğrultusunda sonlandırılmıştır.

Konuyla ilgili olarak İstanbul Tabip Odası’na, sorumlu Kurul ve ilgili bankalara bilgi verilmiştir.

Valiliğimizce yapılan işlem, ailenin talebinin yerine getirilmesidir.

Merhum Dr. Yavuz Kalaycı’ya Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve sağlık camiasına baş sağlığı diliyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları