loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya; Bugün saat 22.00'ye kadar şiddetli yağış uyarımız devam ediyor İstanbul’da Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya; Bugün saat 22.00'ye kadar şiddetli yağış uyarımız devam ediyor İstanbul’da Kuvvetli Yağışlara Dikkat!
Tarih: 10.07.2022 - 13:36
Kategori: Şehir

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenyurt'taki su baskınından 128 daire 12 iş yeri, 3 fabrikanın etkilendiğini açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Esenyurt'ta yaptığı incelemeler sonrası açıklamasında;

"Saat 12.00 itibariyle 797 su baskını ihbarı yapıldı. Bu ihbarların 266'sı Esenyurt'tan geldi.

Pınar ve Yeşilkent mahallelerinde Haramidere'nin geçtiği yerlerde su baskınları yaşandı. Burada oturan vatandaşlarımız ikaz edildi. 128 daire 12 iş yeri, 3 fabrika su baskınlarından etkilenmiş durumda. Su basan dairelerden 70 tanesi tahliye edildi. Akşama kadar bütün iş yeri ve dairelerdeki suların tahliyesini gerçekleştireceğiz. Sabah erken saatlerinden itibaren hasar tespitlerimiz başladı. Vatandaşlara 5, iş yeri sahiplerine 10 bin lira yardımları ulaştırmış olacağız. Bugün saat 22.00'ye kadar şiddetli yağış uyarımız devam ediyor" diye konuştu.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada;

"İstanbul’da Kuvvetli Yağışlara Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre;

10 Temmuz 2022 Pazar günü ilk saatlerden itibaren bölgemizin doğusunda görülecek kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların İstanbul’un kuzey kesimleri ( Arnavutköy, Eyüp, Sarıyer çevreleri) ve Anadolu Yakası’nda; Kocaeli, Sakarya çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50- 100 kg/m2) olması bekleniyor.

Sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteo Uyarı Rengi (10 Temmuz 2022 Pazar)

Turuncu

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir." denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları