loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul’a 3. havalimanı ihaleye çıkıyor

İstanbul’a 3. havalimanı ihaleye çıkıyor
Tarih: 17.01.2013 - 17:05
Kategori: Siyaset

İstanbul’a 3. havalimanı için merakla beklenen ihale süreci başlıyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir hafta içinde ihale ilanına çıkacağını açıkladı...

Bakan Yıldırım, PTT ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) koordinasyonuyla başlatılan Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri’nin Rixos Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul’a yapılacak 3. havalimanı ile ilgili ihale ilanına ne zaman çıkılacağının sorulması üzerine Yıldırım, hazırlıklarının büyük oranda tamamlandığını belirterek, ihaleye çıkışın gün meselesi olduğunu bildirdi.

Yıldırım, “Zannediyorum 1 hafta içinde çıkmış olacağız ilana, bu proje şimdiye kadar İstanbul-İzmir-Gebze geçişi dahil olmak üzere parasal büyüklük olarak Türkiye’nin en büyük kamu-özel ortaklık projesi olacak” diye konuştu.

Yıldırım, daha önce havaalanının İstanbul’un Karadeniz sınırına yakın olan kesiminde, Yeniköy ve Akpınar köyü arasında, eski kömür ocaklarının bulunduğu yere inşa edileceğini açıklamıştı.

3. havaalanı, şimdiye kadar İstanbul, İzmir, Gebze geçişi de dahil olmak üzere parasal büyüklük olarak Türkiye’nin en büyük kamu özel ortaklık projesi olacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları