loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'da 15 Temmuz kalkışmasının 6. yılında Vali Ali Yerlikaya'nın katıldığı anma programları düzenlendi

İstanbul'da 15 Temmuz kalkışmasının 6. yılında Vali Ali Yerlikaya'nın katıldığı anma programları düzenlendi
Tarih: 15.07.2022 - 15:57
Kategori: Şehir

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih İlçemizde Şehit Aileleri ve Gaziler ile bir araya geldi.

15 Temmuz Şehitleri Kabirleri Başında Dualarla Anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programları dolayısıyla 15 Temmuz Şehitleri kabirleri başında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın katılımıyla düzenlenen merasimle anıldı.

Edirnekapı Demokrasi Şehitliği’nde gerçekleştirilen anma programına; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe beldiye başkanları, il ve ilçe protokolü, İlgili kurumların temsilcileri ile şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla başlayan tören sonrasında Vali Yerlikaya ve beraberindeki heyet, şehit kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Tören, Vali Yerlikaya’nın şehit ailelerine başsağlığı dileklerini sunmasıyla sona erdi.

Vali Yerlikaya, anma töreni sonrasında;

Bugün 15 Temmuz’un 6. yılı.

O karanlık gecede 252 vatandaşımız Türkiye Aşkına, Vatan Uğruna şehit oldu.

Aziz şehitlerimizi Edirnekapı Şehitliği’nde mezarları başında dualarla andık.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, makamları âli olsun inşallah.

İfadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği ve 15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne Türk Bayrağı ile üzerinde "Türkiye Aşkına" ve "Vatan, Millet Aşkına" yazılı afişler asıldı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ve 15 Temmuz şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Anma programında 15 Temmuz Derneği Başkanı Turunç katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

15 Temmuz Derneği Başkanı Turunç konuşmasında, “Burada bir kahramanlık destanı yazıldı. 6 yıl geçti ancak 60 yıl da geçse bizden sonra gelen kuşaklar bu kahramanları unutmayacaklar. Hep onları hatırlayıp hayırla yad edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Program, Vali Yardımcısı Bozkurt Gevrek, 15 Temmuz Derneği Başkanı Turunç ve şehit aileleri ile gazilerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne Türk bayrağı ve 15 Temmuz ile ilgili bayrakları asması ile sona erdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih İlçemizde Şehit Aileleri ve Gaziler ile bir araya geldi

15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri onuruna Fatih Kaymakamlığı ve Fatih Belediyesi tarafından Topkapı Sosyal Tesisleri’nde yemek programı düzenlendi.

Programa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Kaymakamı Kaan Peker, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş ile Fatih ilçesinde ikamet eden 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gaziler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan programda Vali Yerlikaya, Kaymakam Peker ve Belediye Başkanı Turan katılımcılara hitaben birer konuşma gerçekleştirdi.

“Tarihe Altın Harflerle Yazılacak Bir Destan Yazdık”

15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili olarak Vali Yerlikaya, “Bundan 6 yıl önce öyle bir gece yaşandı ki biz iki büyük meseleye şahitlik ettik. Birincisi dünya tarihinde görülmemiş bir ihanet ile karşılaştık. Milletimizin bizi korusun diye ordumuza emanet ettiği tankı, uçağı bize doğrulttular. Böyle bir ihanet unutulmaz.

Tarihe altın harflerle yazılacak bir destan yazıldığını söyleyen Vali Yerlikaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımızın o kapkara gecede söylediği ‘Ben halkın gücünden büyük güç tanımadım bugüne kadar. Aziz milletimizi hainlere karşı meydanlara davet ediyorum’ sözlerini vatandaşlar yer bırakmadı. Başta İstanbul olmak üzere 81 vilayette milletimiz vatanından asla vazgeçmedi.” dedi.

O gece milletin  ‘Hangi Çılgın Bana Zincir Vuracakmış’ sözlerini kalbi ile konuşarak meydanlara çıktığını belirten Vali Yerlikaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Onlar topu tüfeği bize doğrulttu, bizim ise elimizde sadece şanlı bayrağımız vardı. Bu durum onlara korku bize ise güç verdi. İşte bu destanı asla ama asla vazgeçmeyenler ve gerisini düşünmeyenler yazdı. Biz bu destan yazılırken 252 şehit verdik. 2700’den fazla gazimiz oldu. Allah onlardan razı olsun.  Bu toprakları vatan kılan şehitlerimizin şefaatinden eksik etmesin. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Makamları âli olsun. Kahraman gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.’’

Vali Yerlikaya, İstanbulluları, 15 Temmuz Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Saraçhane’de gerçekleştirilecek olan anma programına davet ederek sözlerini noktaladı.

Belediye Başkanı Turan ise konuşmasında: “Yüce rabbimiz devletimize milletimize ve bizden sonra gelecek nesillere tarih boyunca böyle hainlikler yaşanmasına müsaade etmeyecek hepimize şuur ve feraset versin. İnşallah milletimizin içinden böyle hainliklerin doğacak bir ortam oluşmasın.” ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya’nın, masaları tek tek dolaşarak şehit yakınları ve gaziler ile sohbet etmesi ile program sona erdi.

Batuhan Ergin Aile Sağlık Merkezi Açıldı

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Batuhan Ergin adı verilen Aile Sağlık Merkezi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla açıldı.

Beşiktaş ilçesi Mecidiye Mahallesi'ndeki Aile Sağlık Merkezinin açılışına; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Ahmet Atilla Dündar, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ergin ailesinin ikamet ettiği mahallede hizmet verecek sağlık merkezinin açılışında Vali Yerlikaya, katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

“Eve Erzak Almaya Değil, Vatanımızı Kurtarmaya Geldik”

6 yıl önce milletçe çok büyük bir ihanetle karşılaşıldığının altını çizen Vali Yerlikaya, “Millet olarak büyük bir imtihandan geçtik. 15 Temmuz'da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi çağrısıyla ellerine şanlı bayrağımızı alan bu vatanın aziz evlatları, akın akın meydanlara ve caddelere koştu. Kahramanlarımız olmasaydı, o kahraman duruş olmasaydı, şühedamız ve gazilerimiz olmasaydı sabaha vatansız, devletsiz, bayraksız uyanabilirdik.

O karanlık geceden Allah'ın izni ve yardımıyla, kahramanlarımızın üstün cesareti, aziz milletimizin o asil duruşuyla aydınlığa çıktık.  Batuhan Şehidimizin bir cümlesi tarihe not düştü. Batuhan Ergin kardeşimiz markette gördüğü komşularına diyor ki 'Eve erzak almaya değil, vatanımızı kurtarmaya geldik'. Bu söz ona ait ve bu sözü unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarımız ve doktorlarımız ile iftihar ediyoruz diyen Vali Yerlikaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Salgın döneminde evlerine gitmediler, ailelerinden, sevdiklerinden uzak kaldılar. Onların fedakârlıklarına bizzat şahidim. 2 yıl devam eden pandemi döneminde sizlerle birlikte çalıştık. Zaman zaman çok üzülüyoruz, kalbimiz kırılıyor. Sağlık çalışanlarımıza el kaldıranları, şiddet uygulayanları görünce utanıyoruz. Sağlık çalışanlarımıza bırakın şiddeti, kötü bir bakış, kötü bir söz söylenmesini dahi hazmedemiyoruz. Sağlıklı bir nefesin, devletten daha büyük güç, daha büyük zenginlik olduğunu söyleyen ecdadın torunları olarak, sağlığımız için gayret gösteren sağlıkçılarımızdan Allah razı olsun diyoruz."

Program, konuşmanın ardından kurdele kesimi ve sağlık merkezinin gezilmesi ile son buldu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları