loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'da 2 gazeteci gözaltında

İstanbul'da 2 gazeteci gözaltında
Tarih: 10.12.2012 - 15:42
Kategori: Sağlık, Yaşam

Özgür Gündem gazetesi çalışanı Zozan Eser ve Evrensel Gazetesi muhabiri Sadiye Eser'de gözaltına alındı...

İSTANBUL- İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler sabah eş zamanlı olarak Beyoğlu başta olmak üzere çok sayıda ilçede bulanan evlere baskınlar düzenlendi.

Hacı Ahmet Mahallesi'nde gözaltına alınan Ali Coşkun'un evden çıkarıldığı esnada slogan atması üzerine komşuları da alkışlarla ona destek verdi. Bunun üzerine çevik kuvvet polisleri halka gaz sıktı. Aynı mahallede oturan Cihat Yağmahan'ın evide basıldı. Polis Yağmahan'ı evde bulamayınca ağabeyi Abdurrahim Yağmahan'ı gözaltına aldı. Abdurrahim Yağmahan, Okmeydanı yol ayrımına kadar araba içerisinde darp edildikten sonra yol kenarında indirildi.

Hacıahmet Mahallesi'nde basılan diğer adresler de gazetecilerin evleri oldu. Özgür Gündem gazetesi çalışanı Zozan Eser ve kardeşi Hüseyin Eser ile Evrensel gazetesi muhabiri Sadiye Eser ile kardeşi Leyla Eser gözaltına alındı. Polis, evde bulunan 2 dizüstü, bir masaüstü bilgisayar çok sayıda kitap, CD, flaş bellek ve cezaevinden gelen mektuplara el koydu.

Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi'nde ise Serhat Bays'ın evini basan polis, Baysal'ı evde bulamayınca ailesine şiddet uyguladı, hakaret etti.

Operasyon sonucu kaç kişinin gözaltına alındığı henüz netleşmedi. Gözaltına alınanlar kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü TMŞ'ye götürüldü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları