loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul’da beklenen kar başladı

İstanbul’da beklenen kar başladı
Tarih: 22.01.2022 - 09:14
Kategori: Şehir

Meteoroloji ve AKOM'un uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı.

TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 90’A ÇIKTI

Öte yandan İstanbul’da etkili olmaya başlayan kar yağışının etkisiyle trafik yoğunluğu da arttı. İBB trafik veri sistemine göre, trafik yoğunluğu yüzde 90’a çıktı.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İstanbul’da etkisini artırması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçuşlarımız tedbir amaçlı iptal edilmektedir” dedi.

Üstün, uçuşu olan yolculara “Değerli misafirlerimizin seyahatleri öncesinde uçuşlarının durumunu kontrol etmelerini öneriyoruz” çağrısında bulundu.

Öte yandan THY’nin Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan iniş ve kalkış yapılması planlanan 49 uçuş iptal edildi. Bunlardan Milano, Köln, Ercan ve Basel olmak üzere karşılıklı 8 uçuş, iç hatlarda ise 41 uçuş iptal edildi.

İBB PERSONELİ SAHADA

Kar yağışının etkili olduğu İstanbul'da yapılan çalışmalarla ilgili İBB'den bilgilendirme yapıldı.

Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) 7/24 görevde olduğu belirtilirken, görev alan personel sayısıyla ilgili açıklama yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, “İBB; 7200 personel, 1500 araç ve iş makinesi ile, 4000 km'lik yol ağını ulaşıma açık tutmak için sahada” açıklamasında bulundu.

VALİLİKTEN VATANDAŞA ÇAĞRI

İstanbul Valiliği ise evsiz vatandaşlara ilişkin Kaymakamlıklar ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülen “Kimse Dışarıda Kalmasın! Misafir Edelim” çalışmasının sürdüğünü duyurdu. Valilikten, “Çevrenizde evsiz, sokakta kalan birisini görür veya haberdar olursanız, en yakın polis/jandarma karakoluna bildirmenizi veya 155 Polis İmdat Hattını aramanızı bekliyoruz” uyarısı yapıldı.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları