loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'da gözaltılara Emniyet önünde protesto

İstanbul'da gözaltılara Emniyet önünde protesto
Tarih: 18.06.2013 - 18:41
Kategori: Gündem

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan bir grup, sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda yapılan gözaltıları protesto etti...

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah erken saatlerde İstanbul genelinde 24 ilçede operasyon düzenlemiş ve 57 kişiyi gözaltına almıştı. Şüpheliler sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltındakilerin yakınları da saat 15.00'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplandı. Kalabalığa aralarında Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları destek verdi.
Çevik kuvvet polisinin de hazır bulunduğu gösteri sırasında katılımcılar, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Faşizme karşı omuz omuza" şeklinde slogan attı. Basın açıklaması başlamak üzereyken gruba yaklaşan yaşlı bir kadın, "Bu ülkeyi kimse bize vermedi. Her taşında toprağında kan vardır" şeklinde tepki gösterdi. Yaşlı kadının uzaklaştırılmasının ardından ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ yaptığı açıklamada, "Bu halkın gürleyen selinin önünde duran devrimci, sosyalist evlatlar, onur ve özgürlük için yürümeye devam edecek" dedi.
Açıklamanın ardından emniyet yetkilileriyle Yüksekdağ arasında kısa süren bir tartışma yaşandı. Grup uyarılar üzerine dağıldı.

78 KİŞİ SERBEST

Bu arada gözaltına alınıp bugün adliyeye sevkedilen 91 kişiden 13'ü "polise mukavemet" ve "gösteri ve yürüyüş eylemleri kanunu"na muhalefetten tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. Diğerleri serbest bırakıldı.

(Elvan Ezber / DHA)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları