loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'da lodos ve fırtına nedeniyle motosiklet ve elektrikli scooter’lar kullanılmayacak

İstanbul'da lodos ve fırtına nedeniyle motosiklet ve elektrikli scooter’lar kullanılmayacak
Tarih: 29.11.2021 - 22:48
Kategori: Şehir

İstanbul’da hayatı olumsuz etkileyen lodos ve fırtına nedeniyle, Trafik seyir ve can güvenliğini sağlamak için 29 Kasım 2021, Saat: 23.00’ten 30 Kasım 2021 Saat: 18.00’e kadar motokuryelik yapılmayacak, motosiklet ve elektrikli scooter’lar kullanılmayacaktır.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek kazalara önlem amaçlı bir dizi tedbir aldıklarını açıkladı. www.istanbulgereci.com'un ulaştığı tedbirlerden biride motosiklet ve elektrikli scooter’ların kullamına gelen kısıtlama.

Vali Yerlikaya açıklamasında; "İstanbul’da hayatı olumsuz etkileyen lodos ve fırtına nedeniyle, Trafik seyir ve can güvenliğini sağlamak için 29 Kasım 2021, Saat: 23.00’ten 30 Kasım 2021 Saat: 18.00’e kadar motokuryelik yapılmayacak, motosiklet ve elektrikli scooter’lar kullanılmayacaktır." dedi.

Ayrıca valilkten yapılan açıklamada;

"Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nden saat 19.00’da alınan verilere göre;

İlimizdeki kuvvetli rüzgâr ve fırtına, bu gece yarısına kadar 70-110 km/sa hızla devam edecektir.

Gece yarısından sabahın erken saatlerine kadar rüzgâr 50-60 km/sa hıza düşecektir.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren hızını arttıracak rüzgârın, saat 18.00’e kadar 70-90 km/sa hıza ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç-direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımdaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

“MOTOKURYELİK, MOTOSİKLET VE SCOOTER ARAÇLARININ KULLANIMI HAKKINDA” AÇIKLAMA

İstanbul’da hayatı olumsuz yönde etkileyen lodos fırtınası nedeniyle; motosiklet kazalarının önlenmesi, trafik seyir ve can güvenliğinin korunması açısından Valiliğimizce alınan karar uyarınca;

Bugün saat 23.00’den yarın saat 18.00’e kadar; başta motokuryelik hizmeti yapan araçlar olmak üzere, motosiklet ve elektrikli scooter araçlarının trafiğe çıkmalarına müsaade edilmeyecektir.

Bu karar; özellikle yaz kış demeden büyük bir özveriyle çalışarak, hayatımızı kolaylaştıran motokuryelerimizin can ve mal güvenliklerini korumak amacıyla alınmıştır. 

Bu araçları kullanan hemşehrilerimizin alınan karara hassasiyetle uymaları büyük önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları