loading
close
SON DAKİKALAR

'İstanbul’da mezarlıkların dışında yeşil alan kalmadı, tek sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ve tayin ettiği adamlar'

'İstanbul’da mezarlıkların dışında yeşil alan kalmadı, tek sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ve tayin ettiği adamlar'
Tarih: 27.11.2017 - 17:18
Kategori: Medya

CHP eski Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı, Can Ataklı’nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

CHP eski Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı, Can Ataklı’nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

Çatlı’nın konuşmalarından bazı bölümler şöyle:

-Recep Tayyip Erdoğan, ‘İstanbul’a ihanet edildi, benim de bunda suçum var’ diyor. 24 senedir İstanbul’u siz ve tayin ettiğiniz kişiler yönetiyor. Bunun mihenk noktası sizin belediye başkanlığınızla başladı. Takiyye yöntemiyle halkı kandırarak günümüze geldi.

-Kadir Topbaş’tan 15 senede bir iz kaldı mı? Biz hiçbir sıfatımız olmadığı halde 96’da Harbiye'deki Uğur Mumcu büstünün dikilmesinde katkımız var. Bir iz bırakmak lazım. Topbaş, 14 sene sonra Erdoğan’ın bir işaretiyle gitti.

-Türkiye’de 350 AVM ve gökdelen yapıldı. 121 tanesi İstanbul’da. Elmadağ’dan 4. Levent’e kadar 43 tanesi yapıldı.

-İnci Sineması’nın olduğu yere otel, AVM, rezidanslar yapacaklar. 23 bin civarında gayrimüslim vatandaşımız var Şişli'de. Onlar da kandırıldı. Her ermeni vatandaşımıza aylık 5 bin lira verseler refah içinde yaşarlar, büyük bir kısmı yoksulluk içinde yaşıyor.

-Keten İnşaat var Şişli’yi soyan firma. Cemil Candaş’ı ayağından vurmak istediler başına isabet etti. Dava devam ediyor. Candaş davasına müdahil olarak da katılacağım.

-Bölge planları yapılırken 7.2 oranında yeşil alan bırakma zorunluluğu var. Her yer dolduğu için başka yerlerdeki bina yüksekliklerini azalttılar. Bomonti'deki Sıracevizler Caddesi eskiden 7 katken 5'e indirildi. Olası İstanbul depreminde yıkılsa 5 kat yapabilecek.

-İstanbul’da mezarlıkların dışında yeşil alan kalmadı. Tek sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ve tayin ettiği adamlardır.

-‘Ali Sami Yen Stadı’nın olduğu yere otopark yapalım, günlüğü 7 lira olsun’ dedik. Bu Şişli trafiğini absorbe eder, dedik. Dikkate alınmadı. Tayyip beyin en büyük özelliği (değerli yerleri) yandaşlarına vererek, onları zengin etmesi.

-Şişli’deki Denizbank Genel Müdürlüğünün yeri Uzan grubuna aitti. Borçlarından dolayı TMSF’ye geçti. Uzanlar defalarca plan değişiklik teklifi etti, reddedildi. İhaleye çıkardılar. Hüsnü Özyeğin 43 milyon dolara aldı. ‘15 gün içinde birisi yüzde 10 artırırsa o alabilir yeri’ diye madde vardı. Bir müddet sonra Aziz Torun 47 milyon liraya aldı. Çekmeköy’de Özyeğin Üniversitesi için arsa verdiler.

-Hürriyet tepesinde endüstri meslek lisesi var. Uzunca yıllar Bulgaristan Vakfı’na aitmiş. Satın almaları kısıtlanmıştı, 2011’de yasa çıkarıldı ve vakıflar mallarını aldılar. Taşyapı buraya girip vakfı etkileyip kat karşılığı anlaşma yapıyor.

-Taşyapı nerede problemli yer var oraları alıyor. Motor meslek lisesinin olduğu yer kupon bir yer. Yanında Şişli Belediyesi, Vatan-Milliyet’in olduğu Şişli’ye on dakika mesafede bir yer. Her biri 35 katlı 4 blok yapacak. Oradaki trafik yoğunluğu, hava kirliliğini düşünebiliyor musunuz?

Plancılar Odası ve belediye dava açıp durduruyor yürütmeyi. İstinafa başvuruyorlar. Dava bitmeden bakanlık planları yapıyor ne ilçeye ne ile soruyor."




Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları