loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul’da ön seçim, CHP’ye seçim kazandırır!

İstanbul’da ön seçim, CHP’ye seçim kazandırır!
Tarih: 09.12.2013 - 13:46
Kategori: Siyaset

Ön seçim yapılması halinde kendisinin de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı olacağını ifade eden Ali Özcan bir basın açıklaması yaptı...

SHP ve CHP’nin eski İstanbul İl Başkanı ve CHP’nin eski Parti Meclisi Üyesi, 40 yıllık CHP’li Ali Özcan, Sarıgül dahil tüm aday adaylarının ön seçim istediğini hatırlatıp, adayın ön seçimle belirlenmesinin, CHP’ye İstanbul’da seçim kazandıracağına işaret ediyor.

Ön seçim yapılması halinde kendisinin de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı olacağını ifade eden Ali Özcan bir basın açıklaması yaptı.

Ali Özcan'nın basın açıklaması aşağıdadır;

Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler ile 2015 yılında yapılacak genel seçimler, yerel ve genel iktidarı AKP’nin elinden almak için en yakın fırsattır. Bu fırsatı değerlendirecek en güçlü parti ise Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerin en önemli merkezi İstanbul olacaktır. İstanbul’da AKP zihniyeti ve yerel yönetim anlayışı, bu yerel seçimde sona erebilir. Bunu başarabilecek olan ise CHP’dir. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi dahil bir yerel seçim zaferi elde edebilmesinin koşulu ise adaylarını ön seçimle belirlemesidir. Çünkü geçmişte CHP ne zaman önseçim yapmış ise seçimleri de kazanmıştır:

Ankara’da 1973’te ön seçimle aday olup kazanan Vedat Dalokay, 1984’te SODEP’in atama belediye başkan adayı olduğunda seçimi kaybetti. Yine 1973’te Ahmet İsvan İstanbul’dan ön seçimle aday gösterildi ve kazandı. 1977’de Ali Dinçer Ankara’da, Aytekin Kotil de İstanbul’da ön seçim sonrası girdikleri belediye başkanlığı seçimlerini kazandılar. İstanbul’da Nurettin Sözen, İzmir’de Yüksel Çakmur, Ankara’da ise Murat Karayalçın, 1989’da ön seçimi kazanarak aday olup belediye başkanı seçildiler. Ama aynı Karayalçın, 1999’da Ankara’da CHP’nin atama adayı olunca seçimi kaybetti.

Tüm aday adayları, CHP İstanbul il ve ilçe örgütleri ön seçim istiyor

Bilindiği gibi CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aday Adayları olan Celal Doğan, Prof. Semih Eryıldız, Gürsel Tekin, Can Ataklı ve Mustafa Sarıgül ön seçim talep ediyor. Keza İstanbul il ve ilçe başkanlıkları da aynı talebi dile getiriyorlar.

Başta Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, görüştüğüm her düzeydeki parti yöneticisine bu ihtiyacı ben de anlattım. Eğer partim İstanbul’da ön seçim veya ona eşdeğer bir eğilim yoklaması yapar ise CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı’na aday olacağımı da açıkça bildirdim.

CHP Parti yönetiminin bu ortak talebe kulak vermesini, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın, bütün üyelerin katılacağı bir ön seçim ya da eğilim yoklaması ile belirlemesini diliyorum.

Yerel seçimden başarıyla çıkmak için CHP’nin partide katılımcılığı teşvik edecek, örgütünü aktive edecek, heyecan yaratacak bu süreci başlatması yerinde olacaktır. İstanbul’da CHP örgütünün yapacağı bir ön seçimin ardından aday olacak kişi, arkasında örgütün desteğini bulacaktır.

Saygılarımla…

Ali Özcan
SHP ve CHP İstanbul Eski İl Başkanı
CHP Parti Meclisi Eski Üyesi 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları