loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'da şantiyede elektrik akımına kapılan 2 işçi yaşamını yitirdi

İstanbul'da şantiyede elektrik akımına kapılan 2 işçi yaşamını yitirdi
Tarih: 24.07.2013 - 13:09
Kategori: Sağlık, Yaşam

iki işçi, inşaat şantiyesinde beton kalıplarını söktükleri sırada kalıpların elektrik tellerine çarparak koparması sonucu elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi...

İstanbul Esenyurt'ta Efitaş Firması'nda çalışan iki işçi, inşaat şantiyesinde beton kalıplarını söktükleri sırada kalıpların elektrik tellerine çarparak koparması sonucu elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. İşçilerden Mustafa Kurban, elektrik akımına kapıldıktan sonra beton kalıbının üzerine düşmesi sonucu şantiyede yaşamını yitirirken diğer işçi Bülent Aslan ise kaldırıldığı Esenyurt Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren işçilerin hastane önünde bekleyen iş arkadaşları taşeron firmanın yetkililerinin de hastanede olmasından ve işten çıkartılabilecekleri korkusuyla yaşanan olaya ilişkin açıklama yapmaktan kaçındılar.

İsmini vermek istemeyen bir işçi ise "Mustafa ve Bülent kalıpları sökerken elektrik tellerine takıldılar. Mustafa inşaattan beton zemine düştü ve orda öldü. Mustafa Kurban 8 yıllık evliydi. İlk defa bir çocuk sahibi olacaktı. Eşi 8 aylık hamileydi ama çocuğunu görmek nasip olmadı'' dedi.

Esenyurt'ta bir başka iş kazası ise Yeşil Kent Mahallesi'nde yine bir inşaat şantiyesinde meydana geldi. Yirikler İnşaat firmasında çalışan bir işçinin üzerine vinç halatının kopması sonucu çelik kapı düştü. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Bingöllü Mahmut Duran'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Evrensel 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları