loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'da şiddetli yağış: Hortum oluştu, yollar göle döndü

İstanbul'da şiddetli yağış: Hortum oluştu, yollar göle döndü
Tarih: 23.06.2020 - 16:14
Kategori: Gündem

İstanbul'da beklenen yağış başladı. Bazı ilçelerde şiddetli yağış nedeniyle yollar göle dönerken, bazı yerlerde ise dolu yağışı etkili oldu. Çatalca ve Hadımköy'de hortum oluştu. Öte yandan şiddetli fırtına nedeniyle Hadımköy'de çatılar uçtu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen yağış başladı. Boğaz'ın üstünü karabulutların kaplamasını ardından Anadolu Yakası'nda başlayan yağış bir süre sonra Avrupa Yakası'nda da etkisini gösterdi. Taksim Meydanı'nda yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Beşiktaş Meydanı ve Beşiktaş iskelesinde aniden bastıran sağanak nedeniyle vatandaşlar çatı altlarına sığındı. Etkili yağış nedeniyle Beşiktaş'ta yollar da göle döndü. Trafikte araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Üsküdar'da etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü. Trafikteki araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Etkili yağış nedeniyle rögarlardan sular taştı. Sahilde köpeğiyle yağmura yakalanan bir kadın tarihi bir çeşmenin çatı altına sığındı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen yağış başladı. Çatalca ve Hadımköy'de hortum oluştu. Hortumu gören ve cep telefonları ile kaydeden vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

Esenyurt'ta yağış nedeniyle derenin taşması sonucu 30'a yakın binayı su bastı. İtfaiye ekipleri de bodrum katlarda arama çalışması yürüttü. Çalışmalarda 11 kişi bodrum kattan dakikalarla kurtuldu. 

Konuyla ilgili NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Kemal Deniz Bozkurt, şunları söyledi:

"Geçmiş yıllardaki burada dere kotunun altında yapılanmalar var. Yüksek düzeydeki yağışlarla birlikte dere taşınca dere seviyesinin altındaki mahallelerde baskın oluyor. Bütün ekiplerimiz sahada. Şu ana kadar can kaybına dair bir bilgi yok. Bodrum katlarındaki su baskınları var." 

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları