loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'da yollar kan gölü

İstanbul'da yollar kan gölü
Tarih: 12.02.2012 - 16:15
Kategori: Şehir

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde yolların boş olmasını fırsat bilenler gaza bastı

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde yolların boş olmasını fırsat bilenler gaza bastı. Çok sayıda kazada 2 kişi öldü, 25 kişi yaralandı / Motosikletli bir genç ile metrobüs yoluna düşen araçtaki bir kişi hayatını kaybetti.

9 günlük bayram tatiliyle birlikte yolların boşalması sonucu aşırı sürat yapan sürücüler, çok sayıda kazaya neden oldu. Üsküdar, Küçükçekmece, Şişli, Maltepe, Avcılar ve Beyoğlu'da gece geç saatlerde meydana gelen kazalarda toplam 2 kişi ölürken 25 kişi de yaralandı. Küçükçekmece'de arkadaşından ödünç aldığı motosiklet ile aşırı hız yapan Orçun Sevinç, aracın hakimiyetini kaybedince canından oldu. Savrulan motosiklet 100 metre sürüklenirken, asfalt zemine çarpan genç olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerine gelen talihsiz gencin annesi, "Oğlum oğlum. Sensiz ne yaparım?" diye gözyaşı döktü.

Üsküdar'da meydana gelen kazada ise yine aşırı süratli olduğu öğrenilen Kadir Doğan'ın kullandığı otomobil Altunizade'de kontrolden çıkarak bariyerleri parçaladı ve metrobüs yoluna uçtu. Kazada, araçta bulunan İzzet Akgün ölürken, sürücü Kadir Doğan ile birlikte 3 kişi yaralandı.

Eray EROLLU / AHT

İlk kaza 23.30 sıralarında Küçükçekmece'de meydana geldi. Büyükçekmece'de oturan arkadaşlarını ziyaret eden 25 yaşındaki Orçun Sevinç, arkadaşından ödünç aldığı 09 L 6192 plakalı motoruyla aşırı hız yapınca aracın kontrolünü kaybetti. Savrulan motosiklet 100 metre sürüklenirken, araçtan düşen Orçun Sevinç, kafasını asfalta çarptı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, yaptığı kontrolde Sevinç'in öldüğünü tespit etti. Sevinç'in kaskının başında olduğu ancak bağlı bulunmadığı anlaşıldı. Oğlunun kazada yarandığı söylenen Gülizar Sevinç bayram ziyaretine gelen yakınlarıyla birlikte olay yerine gitti. Talihsiz kadın, oğlunun cesediyle karşılaşınca gözyaşlarına boğuldu. "Oğlum, bu acıya nasıl dayanırım" diye ağlayan Gülizar Sevinç, sinir krizi geçirdi. Arkadaşları, gencin kaskını cesedinin başucuna koydu.

Kaza nedeniyle 3 şeritli yoldan trafik akışı tek şeritten sağlanınca uzayan araç kuyrukları 5 kilometreyi bulurken, bir görgü şahidi motosikletinin hızının 100 kilometreyi aştığını söyledi.

Otomobil köprüden uçtu

Üsküdar'da meydana gelen aynı saatlerdeki kazada ise aşırı hız yaptığı öğrenilen Kadir D.'nin kullandığı 34 ZG 8430 plakalı Hyundai marka otomobil, kontrolden çıkarak Altunizade mevkiindeki çelik bariyerleri parçalayıp metrebüs yoluna uçtu. 5 metreden yola çakılan araçtaki İzzet Akgün (27) hayatını kaybederken, sürücü Kadir D. ile 2 kişi daha yaralandı. Tedavisi süren Kadir Doğan'ın hayati tehlikeyi atlatamadığı, diğer yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazanın meydana geldiği anda alt geçitten metrobüs geçmemesi muhtemel bir faciayı engelledi.

Kaza yapan araç uzun uğraşlar sonunda vinç yardımıyla kaldırılırken, aksayan metrobüs trafiği daha sonra normale döndü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Karaköy'de kaza
Karaköy'deki kaza ise 03.00 sıralarında meydana geldi. Necatibey Caddesi'nden Beşiktaş yönüne giden Erdoğan Özel'in kullandığı 34 BT 0803 plakalı cip, İsa Demir'in (45) kullandığı 34 UA 2728 plakalı otomobile çarptı. Kazada, sürücü İsa Demir ile yanındaki Türkan Eroğlu (35), araçta sıkıştı. İtfaiyenin yaklaşık on dakikalık çalışmasıyla araçtan çıkartılan yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan cipin sürücüsü Eroğan Özel kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kazayı haber alan Özel'in yakınları da kaza yerine koştu. Özel'in yakınlarını polis ekipleri teselli etti.

Şişli, Maltepe, Avcılar'da meydana gelen diğer kazalarla birlikte bayramın ilk günü meydana gelen kazaların bilançosu 2 ölü, 25 yaralı olarak belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları