Dört Kıtanın Şairleri İstanbul’da buluşuyor. II. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali yarın başlıyor...
Festival açılışına AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış katılacak.
Kültür Sanat Camiasının yakından takip ettiği II. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali, 4 kıta 16 ülkeden 52 şairin katılımıyla 6 Mart akşamı Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki gala programı ile başlıyor.
Sultanbeyli Belediyesi’nin düzenlediği şiir festivalinin açılışına AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve kültür sanat camiasının önde gelen isimleri katılıyor.
Şehirlerin kimliğini o şehre ait unsurların belirlediği fikrini dikkate alan Sultanbeyli Belediyesi, ilkini geçen yıl düzenlediği Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’nin ikincisini bu yıl 6-9 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirecek.
Adını, İstanbul’un Sultanbeyli ilçesi sınırları içerisindeki Aydos Ormanları’nda yetişen ve 1982 yılında İngiliz bilim adamı Brian Mathew tarafından yeni bir ‘çiğdem’ çeşidi olarak dünyaya tanıtılan “İstanbulensis” çiçeğinden alan festivalde, dünyanın ve ülkemizin 52 saygın söz ustası, şiirlerini sunacak.
6 Mart 2013 akşamı, saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan gala programında festivale katılan yerli ve yabancı tüm şairler tanıtılacak. Açılış programında ayrıca festival şiir ödülleri sahiplerini bulacak. İstanbulensis Şiir Festivali Onur Ödülü Bosna Hersek’ten Cemalettin Ladiç’e, Türk Şiirine Hizmet Ödülü Sedat Umran’a ve Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali Ödülü ise İspanyolların dünyaca ünlü şairi Justo Jorge Padron’a verilecek.
Festivale Katılan Ülkeler: Küba, Uruguay, İspanya, Fransa, İtalya, Polonya, Romanya, Makedonya, Tataristan (Rusya), Azerbaycan, Kazakistan, İran, Filistin, Mısır, Güney Afrika, Türkiye.
Türkiye’nin en büyük şiir etkinliklerinden biri olan II. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’nin açılışı 6 Mart’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak. Açılışta, ‘kent ozanı’ olarak tanınan müzik adamı ve yorumcu Bülent Ortaçgil, Birsen Tezer ile birlikte konser verecek.
Festival hakkında daha sonraki basın bültenlerinde daha detaylı ve özel bilgiler siz değerli basın mensuplarıyla paylaşılacaktır. Türkiye’nin yüz akı edebiyat faaliyetleri arasında yer almayı hedefleyen II.Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’ne ilginizi bekler, saygılarımızı sunarız.
www.istanbulensissiir.org
II. ULUSLARARASI İSTANBULENSİS ŞİİR FESTİVALİ PROGRAM DETAYI
I. GÜN 06 Mart 2013 Çarşamba
CRR (Cemal Reşit Rey Konser Salonu)
Vişne Haber Ajansı