loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbullunun ulaşım hakkının engellenmesinin talimatını kim veriyor?

İstanbullunun ulaşım hakkının engellenmesinin talimatını kim veriyor?
Tarih: 24.06.2013 - 12:04
Kategori: Özel Haberler

CHP İBB Meclis Üyeleri; Dr. Hakkı Sağlam, yazılı soru önergesi şöyle...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2013 yılı Haziran ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri; Dr. Hakkı Sağlam, Özgen Nama, Serdar Bayraktar ve Serdal Kılavuz imzaları ile Meclis Başkanlığına verilen yazılı soru önergesi şöyle;

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından halka daha evvel duyurulmadan gizli ve kapalı kapılar ardında halkımızı doğrudan ilgilendiren kararlar alınmaktadır. Bunun son örneklerinden bazıları 1 Mayıs günü Metro, Kabataş-Taksim Füniküler Hattı, İBB ve İştiraklerine ait deniz ulaşımı, Metrobüs ve İETT ile Özel Halk otobüsleri, İstanbul Otobüs AŞ’ne ait otobüs seferlerinin önceden haber ve bilgi verilmeden iptal edilmesi kararlarıdır. Diğer taraftan 31.05.2013 Cuma günü Aksaray-Havalimanı Hafif Raylı Sistem’inin günlük belirlenen sefer ve saatlerinin dışında (00.00- 04:00’e kadar) seferler konulduğu kamuoyunun malumudur. İstanbul’da hayatın olağan akışı dışında “olağanüstü hal” ilan edilmesi halkımıza yapılan büyük bir haksızlıktır. Bu kapsamda;

1. 1 Mayıs günü anılan Kara, deniz, metro ve raylı sistemlerin çalışmama talimatını kim vermiştir? Talimatın yasal dayanağı nedir?

2. 31.05.2013 Cuma sabah 00:00-04:00 arasında Aksaray-Havalimanı Hafif Raylı Sistemin çalışma talimatını kim vermiştir? Gerekçesi nedir?

3. 31.05.2013 Cuma sabah 00:00-04:00 arsında Aksaray-Havalimanı Hafif Raylı Sistemde kaç sefer yapılmıştır? Kaç kişi taşınmıştır? Hasılat tutarı nedir?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları