loading
close
SON DAKİKALAR

İşte, Adalet Bakanlığı’nın yolsuzluk soruşturmasına müdahale belgesi

İşte, Adalet Bakanlığı’nın yolsuzluk soruşturmasına müdahale belgesi
Tarih: 21.01.2014 - 18:51
Kategori: Siyaset

İşte, Adalet Bakanlığı’nın yolsuzluk soruşturmasına müdahalesiyle, ‘Dosyayı kapat’ ve “Savcıyı görevden al’ talimatı...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek’in, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’a telefon ederek, yolsuzluk soruşturmasını engellemek istediğini, ve bu talimatı yerine getirmeyen İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’ın tuttuğu tutanağı açıkladı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup toplantısında, Adalet Bakanlığı Müsteşarı İpek’in İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’a telefonla talimat vererek, yolsuzluk soruşturmasına müdahale ettiğini, ‘dosyayı kapat’ ve ‘savcıyı da değiştir’ diye talimat verdiğini, ama Başsavcı Hüseyin Baş’ın bu talimat ve istekleri reddederek tutanak tuttuğunu belirtti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş imzasıyla HSYK Başkanlığı’na gönderilen Adalet Bakanlığı’ndan 7 Ocak 2014 tarihli yargıya müdahale tutanağı şöyle;

T.C. İZMİR

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI

Bakanlık Muhabere Bürosu

Sayı :

Konu : Kapalı zarf

HAKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU BAŞKANLIĞINA

Genel Sekreterlik

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin BAS tarafından hazırlanan kapalı zarf yazımız ekinde sunulmuştur.

Bilgi ve takdirlerinize arz ederim.

Hüseyın BAŞ

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı

EKİ: Kapalı zarf

TUTANAKTIR

Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, irtikap, nitelikli dolandırıcılık” suçlarından yürütülen 2011/1244 …. sayılı soruşturma evrakı kapsamında; CIVIK 135 ve 140. maddeleri uyarınca İletişimin denetlenmesi v teknik araçlarla izleme tedbirine de başvurmak suretiyle soruşturma yapılmış olup, alınan bilirkişi raporları sonrasında 06/01/2014 tarihinde yetkili ve görevli mahkemeden arama ve şüphelilerin yakalanması kararı alınmış olup,

Mahkeme tarafından verilen kararlar mesai sonrasına kalmış, kararların emniyete icra …. için gönderilmesinden sonra 06/01/2014 tarihinde saat 19.3£’de evimde bulunduğum sırada Müsteşarlık Makamından 05305275135 numaralı telefonumu arayan sekreter Sayın Müsteşar Kenan İpek’in benimle görüşmek istediğini iletti.

Sayın Müsteşar hal hatır sorduktan sonra sözü yürütülen soruşturma evrakına getirip içeriğin sordu. Kendisine kısaca soruşturma ile ilgili bilgi verdim. Bunun üzerine bu soruşturmanın derhal durdurulmasını ilgili Cumhuriyet Savasının değiştirilmesini istedi, makamda beklediğin) sonucun kendisine bildirilmesini istedi. Cevaben kendisine hukuk ve yasalara aykın bir işlem olmadığını İzah etmeme rağmen ısrarcı oldu. ….. dakika süren görüşme sonrası tekrar soruşturmayı durdurmamı, mahkeme kararlarını kolluktan ge….. istememi ve Cumhuriyet Savcısını değiştirmemi ısrarla istedi ve cevap beklediğini belirterek telefon kapattı.

Daha sonra beni tekrar 22.31′de aynı şekilde Sayın Müsteşar Bey arayarak ne yaptığımı sordu. Bende yapılan işlemin hukuk kuralları çerçevesinde olduğunu, herhangi bir müdahaleyi gerektirir hukuka ya da usule aykırı bir durumun bulunmadığını nezaketle izah etmeye çalışmama rağmen bana hitaben “Bu saatte git Cumhuriyet Savasını değiştir, tüm karartan iptal et, bu soruşturmayı durdur, bunu yapmazsanız sonuçlarına katlanırsınız” diyerek telefonu kapattı.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan işlemlerde hukuka aykırı bir işlem görmediğimden bu talepler yerine getiremedim.

06/01/2014 günü saat 19.38 ve 22.3l’de Sayın Müsteşar Kenan İpek tarafından aranmam sebebiyle aramızda geçen konuşmaları gösterir iş bu tutanak tarafımdan tutularak imza altına alınmıştır. 07/01/2014

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları