loading
close
SON DAKİKALAR

İşte Türkiye'nin ilk yerli cipi

İşte Türkiye'nin ilk yerli cipi
Tarih: 22.09.2014 - 13:31
Kategori: Ekonomi

Japon otomotiv devi Toyota, Türkiye'deki tesisleriyle yeni bir sınıfta rekabete girmeye hazırlanıyor.

Toyota'nın Adapazarı fabrikasında üreteceği 3’üncü modelin öncüsü olan C-HR konsepti Paris fuarında vitrine çıkacak. Kompakt SUV olan konseptin seri üretim modelinin 2015 yılında sergilenip, 2016 yılı başından itibaren Adapazarı’nda üretilmesi planlanıyor. Toyota, Türkiye ’de üretilecek ilk SUV modeli için Adapazarı fabrikasına yaklaşık 150 milyon Euro yatırım yapacak.

Japon otomotiv devi Toyota, Türkiye’deki tesisleriyle yeni bir sınıfta rekabete girmeye hazırlanıyor. Yaklaşık 150 milyon Euro’luk yatırımla geçtiğimiz yıl Verso’nun ardından Corolla modelini yeniden Adapazarı fabrikasında üretmeye başlayan Toyota, şimdi de kompakt SUV sınıfında bir aracın imalatına geçmeye hazırlanıyor. Toyota’nın Adapazarı’nda Verso ve Corolla modellerinden sonra üreteceği bu üçüncü modelin öncü versiyonu Ekim ayında kapılarını açacak Uluslararası Paris Otomobil Fuarı’nda vitrine çıkacak. Şirketin üretmeyi planladığı model, ekonomik krizde yeni trend olan kompakt crossover (SUV) olacak.

2016’DA ÜRETİLECEK

Adapazarı’nda üretilecek modelin 2016’da banttan inmesi ve dünya pazarlarına ihraç edilmesi planlanıyor. Fabrikanın mevcut 150 bin adetlik kapasitesi yeni Corolla ile ilk etapta 200 bin adede yükselirken, üçüncü modelle 300 bin adede çıkacak. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer, yeni modelle ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada, “Üretim yeri için rekabette Fransa yok, yer kesin Türkiye. Proje olursa Türkiye’de olacak. Model eli kulağında çabalıyoruz. Çok büyük ihtimalle olacak. Üretirsek her şey ikiye katlanacak. Üretim de adet olarak ikiye katlanacak. 150 milyon Euro’dan biraz daha büyük bir yatırım olur” yorumunu yapmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları