loading
close
SON DAKİKALAR

''İstifa etmezsem şerefsizim''

''İstifa etmezsem şerefsizim''
Tarih: 22.12.2013 - 12:17
Kategori: Siyaset

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili sert açıklamalar yaptı...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanların oğulları ve işadamlarının aralarında bulunduğu yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun iktidarı yıpratmak için düzenlediğini öne sürdü. Müezzinoğlu, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın sürdürdüğü soruşturma ve operasyona ilişkin. "Bu; yasa dışılıkları bir paket halinde iktidarı yıpratma kampanyasına dönüştürme operasyonudur" dedi.

Edirne’de Sağlık Müzesi'nin onarımı için ilaç şirketi Adbi İbrahim ile yapılacak protokol imza töreninde konuşan Bakan Müezzinoğlu hangi mevkide kim olursa olsun hukukun yanlış yapana cezasını verdiğini anlatırken şöyle dedi:

"Kamuoyundan arzu ettiğimiz; hukuk devleti normlarını aşan yanlışların içinde olmamız lazım. 14 ay süresince bakan, başbakanın bütün kamuoyunun hiçbir noktasından haberdar olamadığı bir süreci, bugün hala gizlilik şartları olan bir süreçte paralar, kutular, servis ediliyorsa, hukuk devleti içerisinde olması gereken koşullar değil. Operasyon dediğiniz; esasında bir yanlış yapana karşı operasyon olarak da ne yazık ki görünmüyor. Yanlış yapana operasyonu hukuk devleti içerisinde ben de olsam bana da yapılmalı. Ama hukuk çerçevesinde yapılmalı. Bu milli iradeyi zedeleyecek, birilerini bir bütün halinde zan altında bırakacak. Veya bir iktidarı alaşağı etme amacıyla yapılacaksa, bu bir hukuk değil, siyasi operasyon olur. Şu anda Türkiye 'de tarihi geçmişte bir çok örneklerini gördüğümüz bir farklı siyasi operasyonu görüyoruz. Bu aslında milli idareye, hak ve hukukuna yapılan bir operasyondur. Hukuk veya yasa dışı hadise operasyonu değil, yasa dışılıkların üzerine giden bir operasyondan ziyade, bazı yasa dışılıkları bir paket halinde iktidarı yıpratma kampanyasına dönüştürme operasyonudur."

“İSTİFA ETMEZSEM ŞEREFSİZİM”

Temaslarının devamında esnaf kooperatif başkanlarıyla akşam yemeğinde bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu kendisiyle ilgili ortaya atılan yolsuzluk iddialarına da yanıt verdi.

Bir bardak çayı gayri meşru içtiğinin ispat edilmesi halinde istifa edeceğini belirterek, "Benimle ilgili de çok namuslu vatanperver, gazeteci çıkıyor, manşet atıyor. 'Bakan'dan tıs yok' diyor. Net söylüyorum; bir bardak çayı gayri meşru içtiysem getir istifa etmezsem, şerefsizim. Ama sen ne yapıyorsun. Bir namus ölçün, hak hukuk derdin var mı? Siyasetçinin her şeyine dokun, dokunmanın ötesinde iftira da at. Ondan sonrada ben namusluyum, ben dürüstüm, ben halkçıyım, ben şuyum. Sen demokrasiye, sandığa ihanet ediyorsun. Milli iradeye ihanet ediyorsun sonra da namus cellatlığı yapıyorsun. Ak Parti iktidarı yanlış yaptıysa hukuk orada, o yetmedi 30 Mart'ta sandık var" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları