loading
close
SON DAKİKALAR

'İstiklal Şehitliği ihmal edilmemeli'

'İstiklal Şehitliği ihmal edilmemeli'
Tarih: 11.09.2012 - 14:46
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP'li milletvekili Birgül Ayman Güler, Halkapınar İstiklal Şehitliği'ne sahip çıkılmadığını dile getirdi...

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, “Halkapınar İstiklal Şehitliği’ne” sahip çıkılmadığını, şehitliğe gereken ilgi ve özenin gösterilmediğini belirterek; “Halkapınar İstiklal Şehitliği öyküsüyle birlikte Yunan Bayrağının indirilmesi, süvari birliğinin Türk Bayrağı’nı göndere çekme sürecinin çok anlamlı bir parçasıdır. Şehitliğimize acilen sahip çıkmalıyız” dedi.

30 Kişilik Müfrezenin Pusuya Düşen Şehitleri

Halkapınar İstiklal Şehitliği’nin Konak İlçesi sınırları içinde olduğunun fakat araçların adeta transit geçişleri nedeniyle şehitliğin görünmez bir köşede kaldığını söyleyen Güler, “Oysa Halkapınar İstiklal Şehitliği’nde 9 Eylül 1922’de can vermiş dört Türk Askeri yatıyor. Onlar Belkahve’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından hareketleri izlenen 2 müfrezeden biriydi. 30 kişilik alayda hükümet konağına Türk Bayrağını dikmek için yola çıkmışlardı, aynı anda Kadifekale’de de Yunan Bayrağını indirip, Türk Bayrağını dikmek için ikinci bir müfreze yola çıkmıştı. Her ikisi de görevlerini yerine getirmişti ama mersinliden harekete geçen, hükümet konağına bayrak dikmek için yürüyenlerden dördü Tuzcuoğlu Fabrikası’ndan açılan yaylım ateşi ile şehit düştüler, üçü orada can verdi biri hastanede. Onlar, ölümü göze alıp bu vatanı savundukları için, bizler bağımsız ve özgür bir ülkede yaşayabiliyoruz. Şehitliğimize sahip çıkmak, Ulusal ve Kurtuluş Bayramları’nın yasaklandığı bir dönemde biz geride kalanların asli görevlerinden biridir. Şimdi İzmir’in, 9 Eylül’ün hemen ardından bu çok anlamlı şehitliği görmek için gitmesi, o şehitliğin yeniden abat edilmesi için önerilerini ortaya koyması ve yetkililerin harekete geçmesi gerekiyor.” dedi.

Şehitliğimizi Koruyamıyoruz!

Şehitliğin çevresine bu büyük kahramanlığı anlatan levhalarla görseller yerleştirildiğini ne yazık ki bu levhaların önemli bir bölümünün çalınmış olduğunu belirten Güler, “ Halkapınar İstiklal Şehitliği Vatan ve Namus yazan dört şehidi temsil eden dört çiçeklikten oluşuyor. Duvarlarında askerlerimizin kahramanlıklarını anlatan levhaların neredeyse tamamına yakını çalınmış durumda, güvenlik zafiyetini gidermek için tüm yetkilileri, taşın altına elini koymaya çağırıyorum” dedi.

Halkapınar İstiklal Şehitliği’nin, orada yatan Şehitlerin torunları tarafından 9 Eylül günü sesiz sedasız ziyaret edildiğini söyleyen Güler, “Akşehirli Bekir Oğlu Mehmet Çavuş, Antalyalı Ömer Oğlu İbrahim Hakkı Çavuş, Nevşehirli Ahmet Oğlu Seyit Ahmet ve Nevşehirli Ahmet Oğlu Ahmet isimli Milli Mücadele Kahramanlarının isimlerinin unutulmamasını sağlamak durumundayız.” dedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları