loading
close
SON DAKİKALAR

İstweb Tv Yayın Hayatına Başladı

İstweb Tv Yayın Hayatına Başladı
Tarih: 12.02.2012 - 18:59
Kategori: Medya

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve internet üzerinde izleyenlere ulaşacak olan İstWeb TV yayın hayatına başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve internet üzerinde izleyenlere ulaşacak olan İstWeb TV yayın hayatına başladı. Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Başkan Kadir Topbaş, "Dünyaya model olacak bir proje. Bilgi artık İstanbulluların parmaklarının ucunda. İstanbullular, toplu taşıma araçlarında, kent ekranlarında ve kişisel bilgisayarlarında İstanbul'u izleyebilecek." dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve logosunu Başkanı Kadir Topbaş'ın tasarladığı televizyo,n bugün yapılan tanıtım toplantısıyla yayın hayatını başladı. Kadir Topbaş, İstanbul'un bu proje ile diğer dünya şehirlerine model olacağını belirtti. İstWeb TV çalışanları ve basın mensuplarının katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Topbaş, "Bilim çağında teknolojik gelişmelerle bilgiyi üretmek ve paylaşmak önemli bir boyuta geldi. Bu teknolojinin imkan ve fırsatlarını en iyi şekilde kullanarak öncelikle İstanbullulara bu keyfi yaşatmak istiyoruz. Bu televizyonla artık iletişim, bilgi, İstanbulluların parmaklarının ucunda. Bu modernliktir. Modernlik dünya teknolojilerini yakından takip etmek ve o teknolojileri kendinize adapte ederek en iyi şekilde kullanmaktır. İstanbul her alanda belediye olarak her konuda dünya ile yarıştığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Mesai arkadaşlarımızın gayretli çalışmaları ile İstanbul dünyada yakından izlenen bir şehir haline geldi." dedi. 

Televizyonun işleyişi ve içeriği hakkında bilgi veren Topbaş, "Altyapısından ulaşım sistemlerine kadar her konuda bir model teşkil ediyor. Burada İstweb tv ile birlikte internet üzerinde açılış yapıyoruz. Yazılım ve program içeriği olarak her şey bize ait. Belediyenin kendi elemanlarının gayreti ile yaptığı bir çalışma. Tabii ki bir milat çünkü bundan sonra birçok çevreler örnek alacaklar." dedi. İnternet üzerinden yayın yapacak olan İstWeb TV'nin her ilçe için ayrı yayın yapma imkanına sahip olduğunu ifade eden Topbaş, "İnsanlar bir programa bağlı kalmayacak. Kim neyi istiyorsa onu izleyecek. Arabada otobüste, herhangi bir yerde ne olup bittiğinin farkında olacak. Trafikten meteorolojiye kadar her alanda İstanbullular anında istedikleri bilgiye İstWeb TV ile ulaşabilecek. Çin'de yaşayan, Afrika da yaşayan insan da İstanbul'u takip edebilecek." diye konuştu. 

İstWeb TV'nin her zaman İstanbulluların yanıda olacağını aktaran Başkan Topbaş, "Bu televizyonun bağımlısı olacaksınız demek istemiyorum ama her zaman yanınızda olacak. Hayatınızın bir parçası olacak. İstanbul'un bir ilki gerçekleştirdiğini söylüyorum hayırlı olsun." dedi. 

İstWeb TV'de ulaşım, ve tanıtım ve turizm içerikli programlar yayınlanacak. İstanbullular web tv'den hava durumu, trafik, ekonomi, spor ve güncel haberlere, neredeyse her mekanda ulaşabilecek. Otobüs duraklarında, kent panolarında, metrobüs ve tramvaylarda aklı ekranlarda web tv izlenebilecek. İstanbullular kendi bilgisayarlarından ve cep telefonlarından da İstWeb Tv'ye ulaşabilecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları