loading
close
SON DAKİKALAR

İtalya Başbakanı istifa etti

İtalya Başbakanı istifa etti
Tarih: 22.12.2012 - 12:01
Kategori: Dünya

İtalya'da 13 aydır görevde bulunan teknokrat Başbakan Mario Monti istifasını sundu...

Başbakan Mario Monti, önce parlamentonun üst kanadı olan Senato'da, ardından alt kanat olan Temsilciler Meclisi'nde kabul gören, 2012-2015 dönemine ilişkin bütçe yasasının kabulünün hemen ardından, Cuma akşamı yerel saatle 18.00 sıralarında Bakanlar Kurulu'nu özel gündemle toplantıya çağırdı. Toplantının ardından Monti, 19.00 sıralarında Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale'ye çıktı. Burada yaklaşık 20 dakika kalan Monti, Giorgio Napolitano'ya istifa mektubunu sundu. Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmazken, bu beklenen durumun ardından Napolitano'nun Cumartesi günü parlamenter gruplarla bir araya geleceği bildirildi.

Bir süredir erken seçim havasına giren İtalya'da, yaklaşık 2 hafta önce çoğunluk partisi olan Silvio Berlusconi'nin lideri olduğu Özgürlükçü Halk Partisi (PDL), fiilen hükümetten desteğini çekerek, Başbakan Mario Monti'yi istifa sürecine taşımıştı.

Monti Cuma sabahı yaptığı bir açıklamada, 21 Aralık'a ilişkin kıyamet söylentilerine atıfta bulunarak, “Bu hükümet, bir yıl önce yola çıktı ama bugün, Mayaların kehaneti yüzünden olmasa da görevimize son vermek zorundayız" demişti. Silvio Berlusconi'nin istifasının ardından bu göreve atanan Monti'nin kabinesinde 18 Bakan bulunuyordu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları