loading
close
SON DAKİKALAR

İÜ'den utandıran biber gazı raporu

İÜ'den utandıran biber gazı raporu
Tarih: 23.06.2013 - 08:05
Kategori: Gündem

İEM'nin isteği ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 'insan sağlığına zararlı olup olmadığı' yönünde bir araştırma yapıldığı ve bir rapor hazırlandığı ortaya çıktı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Lütfiye Eroğlu imzasıyla 27 Mart 2003 tarihinde gönderilen raporda biber gazı içeriğinde bulunan bazı maddelerin zona tedavisinde ve cerrahi müdahalelerin ardından ağrı kesici olarak kullanıldığı, ayrıca bu maddelerle ayakların üşümesini önleyen pudralar yapıldığı bilgisi yer aldı.

Raporda şu ifadeler yer aldı:

* Biber tozu ve gazı etken maddesi Capsium Frutescens, Capsiucum annum ve bunları hibridlerinden oluşmuş bitki türlerinden elde edilmektedir. Bu türlerin yetiştiği doğal ortam Amerika kıtasının tropik bölgeleridir. Kimyasal yapısında yüzde 1,5 oranında Oleoresin yağı içerir, Oleoresin ise yüzde 0,02 oranında acı ve keskin bir madde içerir. Bu acılığı ihtiva ettiği 4 hidroksi 3 metoksi fenil bileşiğe sebep olur.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları