loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 100 bin öğretmen ataması yapılmalı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 100 bin öğretmen ataması yapılmalı!
Tarih: 03.03.2024 - 11:12
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ankara Etimesgut Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER; “ETİMESGUT’UN YENİLENMESİ, ANKARA'NIN YENİLENMESİ İÇİN OY İSTİYORUM!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ankara Etimesgut Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

“SEÇİM; SEÇMENİN DÜĞÜNÜDÜR, BAYRAMIDIR. DÜŞMAN OLACAK NE VAR?”

Meral Akşener konuşmasının başında, Etimesgut Seçim Koordinasyon Merkezi’ne gelirken farklı partilerin seçim çalışması yapan mensuplarıyla karşılaşmalarını anlatarak; “Seçim zamanı bütün siyasi partilerin mensupları kendi adaylarını seçtirmek için sokakta. Dolayısıyla bu rastlantılarda düşmanca, sanki karşısında bir vatan haini varmış gibi başlayan o tavır sonra karşılıklı olarak iyi hâlde bitti. Buradan çıkarılacak bir ders var. Kardeşim ister İYİ Parti’ye oy verin; ki oy istemek, oylarınıza talip olmak için buradayız; ister bir başka siyasi partinin adayına oy verin, onun için çalışın ama şurada karşımda kahvede oturan insanlar nasıl birbirleriyle dostsa, nasıl karşılıklı birer bardak çayı paylaşıyorsa, sohbeti paylaşıyorsa işte seçim günü ve seçime kadar olan sürede de o bir bardak karşılıklı çayı paylaşmanın dostluğunu, arkadaşlığını sürdürün. Seçim; seçmenin düğünüdür, seçmenin bayramıdır. Ya düşman olacak ne var? Biri gidecek, biri gelecek. Bakacaksınız, doğru hizmet etmiyorsa onu göndereceksiniz, öbürü gelecek.”ifadelerini kullandı.

“EL ALEMİN SURİYELİSİNE VERİYORSUN. AÇLIKTAN SÜRÜNEN EMEKLİNE BAYRAM HEDİYESİ 7 BİN TL VERECEKSİN, VERMEK ZORUNDASIN SAYIN ERDOĞAN!”

Emeklilerin zam talebini duyurmaya devam ederek konuşmasını sürdüren Akşener, bayram ikramiyesinin 7 bin TL’ye çıkarılmasını ve emeklilere 11 bin TL seyyanen zam verilmesi gerektiğini vurgulayarak;“Ben İYİ Parti Genel Başkanı olarak bu seçime giderken iktidarın bu konuya çözüm üretmesi için ısrarla ve ısrarla ‘emekliler’ diyorum farkında mısınız? Emekliye bu bayramda 7.000 TL vermek zorundasınız Sayın Erdoğan. 7.000 TL vereceksiniz. El alemin Suriyelisine veriyorsun. Açlıktan sürünen emekline bayram hediyesi 7.000 TL vereceksin, vermek zorundasın. Yıllarca seni bu emekliler desteklediler. Görevini yerine getirmek zorundasın. Buna karşılık aynı emeklilere 11.000 TL seyyanen zam vereceksin. Ve en düşük emekli maaşı da asgari ücret kadar olacak. Bunu niye diyorum? Bunu şunun için diyorum; bu seçim siz emeklilerin, siz seçmenlerin birilerinin kulağını çekebilme imkânını size veren bir seçim. Şimdi geçinebilmek için yapacağınız iş bu. Bu dediklerimin hayata geçirilmesi için kulakları çekmek, 2 tarafın da kulağını çekeceksiniz.”şeklinde konuştu.

“100.000 ÖĞRETMEN TAYİN EDİLMELİDİR. SİZ ETMİYORSANIZ BİZ İKTİDARA GELECEĞİZ VE BİZ EDECEĞİZ.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 100 bin öğretmen ataması yapılması gerekliliğine de dikkat çektiği konuşmasında;“Dikkat edin, ısrarla bir şey söylüyorum ben. 100.000 öğretmen tayin edilmelidir. O çocukları siz okuttunuz. O çocukları bu millet cebinden, ana baba rızkından keserek okuttu. O kadar okulu açmayacaktınız. Madem açtınız tayin edeceksiniz, tayin etmek sizin için bir zorunluluktur. Siz etmiyorsanız biz iktidara geleceğiz ve biz edeceğiz.”dedi.

“KİMİN AYAĞINA TAŞ ATTIK, KİMİN CEBİNE GİRENLERİN YA DA GİRECEKLERİN ÖNÜNE GEÇTİK? NE YAPTIK BİZ DE ASLA BİR SİYASİ PARTİDE OLMAYACAK BİR SAYGISIZLIK, BİR OPERASYON BİZİM PARTİMİZE ÇEKİLDİ?”

Seçimlerde hizmet üzerinden, projeler üzerinden rekabet edilmesi gerekirken bir kavga ortamı oluşturulduğuna dikkat çeken Meral Akşener, İYİ Parti’ye yönelik siyasi operasyonlar gerçekleştirildiğini de vurguladı:“Etimesgut için yola çıkmış bütün siyasi partilerin adaylarına saygımız sonsuz, onlara başarılar diliyorum ama arkadaşımızı aday eder etmez partimize öyle bir operasyon çekildi ki hem de harim-i ismetimizde en türlü çirkinlik yapıldı. Hilmi Başkandan bir zarar gören oldu mu bu şehirde, bu ilçede? Yok. Hilmi Başkanın aday gösterilmesi düşman kuvvet mi oluyor? Hayır. Bir partinin mensuplarından istifa etmek isteyen olabilir, saygım sonsuzdur. Beğenmez, son dakikada beğenmez ona da razıyım. ‘Eyvallah’ der, gider. Bakın ben 30 yıldır aktif politika yapıyorum. DYP’de politikaya başladım. ANAP-DYP kavgasında ben böyle bir böyle bir saygısızlık, bu kadar çirkin bir operasyon bir siyasi partiye yapıldığını görmedim. Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nde görev yaptım Milliyetçi Hareket Partisi'nden çeşitli sebeplerle ayrıldık, İYİ Parti'yi kurduk. O günden beri biz Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarına, genel başkanına saygısız tek bir söz etmedik. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi'yle de bir yol yürüdük. O yolun sonunda başaramadık. Bizim gözümüzle başaramadık, ucube sistemi değiştiremedik. Onun için bu seçimde İYİ Parti olarak milletimizin bize verdiği görevi yerine getirmek için hür ve müstakil yerel seçimlerde yola çıktık, yani tartıya çıktık. Siz bizi onaylarsanız yolumuza devam edeceğiz, onaylamazsanız da evimize döneceğiz. Dolayısıyla anlatmaya çalıştığım şey şu; ya arkadaş bu nasıl bir Etimesgut’muş. Yani bu Etimesgut'ta neler var, neler; onu sorayım. Kimin ayağına taş attık, kimin cebine girenlerin ya da gireceklerin önüne geçtik? Ne yaptık biz de asla bir siyasi partide olmayacak bir saygısızlık, bir operasyon bizim partimize çekildi? Şimdi bunları yazdık bir kenara.”

“ETİMESGUT’UN YENİLENMESİ, ANKARA'NIN YENİLENMESİ İÇİN OY İSTİYORUM.”

İsmini Kıbrıs’ta şehit edilen Türk Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’den alan İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Cengiz Topel Yıldırım ile İYİ Parti Etimesgut Belediye Başkanı Adayı Hilmi Özer için oy isteyerek sözlerine devam eden Meral Akşener;“Bu ismi veren bir babanın oğlu, o isimle müsemmadır. Cengiz Topel Yıldırım, 5 kuruş para çaldırmaz. Çalanın peşine düşer. Ondan dolayı da herkesin sinirini bozar. Buradaki Hilmi kardeşim ise herkesle hemhâl olur, herkesin işine koşar. Onun da para çalmayacağına, çaldırmayacağına kefilim. Şimdi bu çerçeve içerisinde ben bu 2 kardeşine oy istiyorum. Sizin sesiniz olmaları için oy istiyorum. Görev yapan arkadaşlarımızın artık görev yorgunu hâline gelmeleri sebebiyle Etimesgut’un yenilenmesi, Ankara'nın yenilenmesi için oy istiyorum.”ifadelerini kullandı.

“BU SİYASİ AHLAKSIZLIĞIN CEZASINI İYİ PARTİLİLER SİZ VERECEKSİNİZ!”

Meral Akşener konuşmasının devamında İYİ Partililere seslenerek;“Bu sandalyelerde oturmak ne kadar önemliymiş, ne kadar tatlıymış, ne kadar güzelmiş. Yahu Ankara'da bizim her bir ilçede birer birer arkadaşlarımıza el uzattılar. Şimdi tekrar soru şu; DYP-Anavatan Partisi kavga etti. 43 milletvekili gitti ama tek bir teşkilatın ilçe başkanı, ilçe yöneticileri, il başkanı, il başkan yardımcıları istifa etmedi. Çünkü Anavatan Partisi; ‘Buyurun size başrol veriyoruz.’ demedi. Bu bir siyasi ahlaksızlıktır, bu siyasi ahlaksızlığın cezasını İYİ Partililer siz vereceksiniz. Bu 2 arkadaşım için öyle çalışacak, öyle çalışacaksınız ki; size bize bu kötülüğü yapanlar, bu saygısızlığı yapanlar ve hâlâ bu saygısızlığa devam edenlere öyle bir cevap vereceksiniz ki; şimdi ben var olanların kulağının ucunu böyle morartın diyorum, öbür tarafın kulağının tümünü morartacaksınız.”şeklinde konuştu.

“KARDEŞLERİMİZİN GÖNLÜNE, KALBİNE GİRMEK ZORUNDAYIZ. BUNU YAPACAKSINIZ, SİZE TALİMATIM ODUR.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı; “Vatandaşımız için almak zorundayız. Bizden bahsediyorum, İYİ Parti’den bahsediyorum. Orada oturan arkadaşlarımızın gönlüne girmek zorundayız. Buradan bize doğru bakan kardeşlerimizin gönlüne, kalbine girmek zorundayız. Bunu yapacaksınız, size talimatım odur. Ben de çalışıyorum, siz de çalışacaksınız ve günün sonunda emeğimizle seçmenimizin gönlüne girip onların teveccühüyle, Allah’ın yardımıyla gayretlerimizi ortaya koyacağız. Bir büyük abimiz derdi ki; ‘Allah gayretlerimizi ibadet saysın’. Öyle gayret etmeliyiz ki Cenabıhak gayretlerimizi ibadet saysın. Ben her 2 arkadaşımı da sizlere emanet ediyorum.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları