loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu; 'Ege Akersoy hakkında verilen tutukluluk kararı ölçülülük ilkesine aykırıdır. İvedilikle tahliyesine karar verilmelidir'

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu; 'Ege Akersoy hakkında verilen tutukluluk kararı ölçülülük ilkesine aykırıdır. İvedilikle  tahliyesine karar verilmelidir'
Tarih: 01.01.2024 - 20:39
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu; "Fiziksel şiddeti asla savunmamakla birlikte somut olayda Ege Akersoy hakkında tutuklama gibi en ağır koruma tedbirine başvurulmasının hukuka aykırı olduğunu ifade etmek isteriz."

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

"Bugün İstanbul’da daha önce de olduğu gibi Filistin’e destek amaçlı bir yürüyüş düzenlenmiştir. Ancak etkinlik kapsamında milli birliğimiz ve cumhuriyet değerlerimiz açısından asla kabul edemeyeceğimiz bazı görüntüler de kamuoyuna yansımıştır.

Yürüyüşün dağılması esnasında bu görüntülerden de etkilenen üniversite öğrencisi Ege Akersoy bir başka vatandaşımıza fiziksel şiddet göstermiş ve gözaltına alınmasının ardından Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilerek tutuklanmıştır.

Fiziksel şiddeti asla savunmamakla birlikte somut olayda Ege Akersoy hakkında tutuklama gibi en ağır koruma tedbirine başvurulmasının hukuka aykırı olduğunu ifade etmek isteriz.

Tutuklamanın kanuni gerekçelerinden delil karartma veya kaçma şüphesi bulunmayan; hüküm kurulsa dahi hükmün erteleneceği ortadayken mevcut durumda Ege Akersoy hakkında verilen tutukluluk kararı ölçülülük ilkesine aykırıdır. İvedilikle  tahliyesine karar verilmelidir.

Daha önce de örneklerine rastladığımız hukuka aykırı verilen bu kararlar, yargının siyasallaşmasını ve hukuki güvenlik endişesinin artmasına neden olmaktadır.

Bu olay vesileyle hatırlatmak isteriz ki Anayasamızın 2. Maddesi şöyledir: “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.”

Ege Akersoy’un gözaltına alınmasından hemen sonra ailesiyle görüşme gerçekleştirdiğimiz gibi hukuki sürecin avukatlarımız vasıtasıyla takip edilmekte olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız." dedi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları