loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Parti sözcüsü Zorlu: Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz!

İYİ Parti sözcüsü Zorlu: Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz!
Tarih: 17.05.2023 - 17:29
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Henüz cumhurbaşkanlığı seçiminin kazananı yoktur, 24 saatin bile uzun olduğu Türk siyaseti için bu süre kıymetlidir” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 28 Mayıs seçimleriyle ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Zorlu, "Partimiz Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci turda 13. cumhurbaşkanımız olması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir" ifadesini kullandı.

Zorlu, şunları kaydetti:

“14 Mayıs 2023 günü gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimleri tamamlanmış olup, cumhurbaşkanı seçiminde hiçbir adayın kazanamadığı görülmüştür. Buna göre vatandaşlarımız 2. tur oylaması için 28 Mayıs günü sandık başına gidecektir. Bu sonuçlara göre henüz cumhurbaşkanlığı seçiminin kazananı yoktur. Önümüzde 11 gün bulunmaktadır. Şunu özellikle vurgulamak isteriz ki; 24 saatin bile uzun olduğu Türk siyaseti için bu süre çok önemli ve kıymetlidir. Üstelik bu kez ilk turda olduğu gibi yüzde 50’yi geçebilmek değil de iki aday arasında 28 Mayıs günü seçmenlerden o iki adaydan bir oy fazla alanın seçilmesinin gerekeceği bir seçim sürecine tanıklık edeceğiz. Bu durumda geçersiz ve kullanılmayan oylar ve ikinci tura kalamayan diğer adayların aldığı oylar da hesaba katıldığında 28 Mayıs yepyeni bir değerlendirmenin milletimizle buluşacağı bir seçim günü olacaktır.

Siyasi iktidar; hukuki ve siyasi etik kurallarını hiçe sayarak, tüm devlet kaynaklarını umarsızca kullanmış, kendisi tarafından yönlendirilen bir kısım medya ve diğer araçlar vasıtasıyla yoğun bir kara propagandaya başvurmuştur. Miting meydanlarında gerçekliği bulunmayan iddia ve görselleri vatandaşlarımıza sunmaya kalkmış, milli ve dini değerlerimizi de bu sürece ortak etmeye çalışmıştır. Seçim sonuçlarının erken saatlerde yayınlanmasıyla birlikte, daha önce de yaptıkları gibi ‘kazandık’ algısı yaratmak istenmiştir. Bu aşamada bize düşen en büyük görev millet iradesine ve her bir oya sahip çıkmak, hızlıca 28 Mayıs’a hazırlanmaktır. 

İstediğimiz sonuçları alamasak da İyi Parti olarak oylarımızı koruduğumuz görünüyor. Önümüzdeki 11 günlük süreçte, öncelikle 2. tur cumhurbaşkanı seçimine odaklanacağız. 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanı seçimini kazanacağız, ikinci tur seçimini Millet İttifakı kazanacaktır. Bu doğrultuda, partimiz Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci turda 13. cumhurbaşkanımız olması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları