loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Parti’den yerel seçim kararı; 81 ilde kendi adaylarımızla çıkacağız

İYİ Parti’den yerel seçim kararı; 81 ilde kendi adaylarımızla çıkacağız
Tarih: 13.09.2023 - 16:03
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde, Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerinde adaylarımızla çıkacağız."

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde, Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerinde; partimizin kendi adaylarının teşkilatlarımızın görüşlerinin yanı sıra, her seçim çerçevesinde aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olunup, sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir.” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Genel İdare Kurulu toplantısı ardından basın mensuplarının karşısına geçti.

Zonguldak’ta bir maden ocağında yaşanan göçüğe dair Zorlu, “Geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Yaşananları takip ediyoruz. Konuyla ilgili bilgi alacağız. Kayıplarımızın olmamasını temenni ediyoruz” dedi.

Mazot zammı: Rekor üstüne rekor maşallah!

Mazot fiyatına yapılan zamma değinen Zorlu, “Emekliye, emekçiye hakkını vermemek için kırk dereden kırk su getiren siyasi iktidar şimdi de mazotun litresini 40 TL’nin üzerine çıkardı. Benzine de yine zam geldi. Rekor üstüne rekor maşallah! İğneden ipliğe her şeye zam gelecek. Bir yandan servet transferine devam ediliyor, bir yandan yoksulluk ekonomisine.‘’Peki dar gelirliye ne oluyor?’’ derseniz, işte orada hükûmetin umurunda olmayan bir gerçeklik var. Çünkü onlara göre nasıl olsa vatandaş oy verdi.” dedi.

“Emekli maaşlarının erimesine göz yumuyorlar”

Yaklaşık 7 milyon emeklinin 7.500 TL, 3 milyon dul ve yetimin 5 bin liranın biraz üzerinde, milyonlarca engelli yurttaşın ise 3 bin TL’nin atında maaş aldığına dikkat çeken Zorlu, “Diğer yandan emekli maaşlarının düzenlenmesi konusunda hükûmetin bir çalışma yaptığı kamuoyu ile paylaşılmış olmasına rağmen, siyasi iktidar mensupları ne yazık ki her zaman olduğu gibi bu çalışmayı da uzattıkça uzatıyor. Neden? Çünkü kafada yerel seçim var. Konu yandaş ekonomisi olduğunda ışık hızıyla hareket eden siyasi iktidar, maalesef emekli maaşlarının erimesine göz yummaya devam ediyor.” değerlendirmesini yaptı.

“En düşük emekli aylığı asgari ücretin altında olmasın”

İstanbul Avcılar İlçe Başkanlığı’nın, emeklilerin haykırışına ses vermek ve emeklilerin sesi olmak için geçen hafta 2 günde topladıkları 5 bin imzayı, partisinin TBMM Grup Başkanlığı’na teslim ettiklerini aktaran Zorlu,

“Bugün bu konuda Türkiye genelinde bu şekilde imza toplansa, hükümetin karşı karşıya kalacağı acı yüzleşme çok sert olacak. Emeklilerimiz tek bir şey talep ediyor; ‘’Devletimiz bizi açlık sınırının altına mahkûm etmesin.’’ Düşünün ki yerel seçim öncesinde bunu bile bir lütuf gibi sunmanın hazırlığındalar. Bizim önerimiz en düşük emekli aylığının asgari ücretin altında olmaması yönündedir. Meclis açılır açılmaz gereken girişimleri yapacağız.” dedi.

“Devlet kurumlarında da kemer sıkma politikası uygulanacak mı?”

Geçtiğimiz günlerde açıklanan “Orta Vadeli Plan”a değinen Zorlu, “Büyük bölümü temenniden ibaret olan bu açıklamada görüyoruz ki, enflasyon beklentileri yine artmış. Açıkladıkları rakam bu sefer de yüzde 65’e yükseldi. Programda görüyoruz ki, kemer sıkmayı vatandaşın tepesine binme olarak yorumlamışlar. Yeni vergilerin geleceğini söylemek zor değil. Kredi kartı ve kredi kullanımında sıkılaşma politikasına başladılar. Peki, buradan soruyoruz. Devlet kendi kurumlarında da kemer sıkma politikası uygulanacak mı? Yoksa yine itibardan taviz verilmeyecek mi?” diye sordu.

Bakan Şimşek’in paylaşımı: “Vatandaşın dar boğaza sokulduğunun kanıtı”

İktidarın, yaptığı tüm hataların bedelini vatandaşa ödetmeyi alışkanlık haline getirdiğini savunan Zorlu, “Kendi hatalarını kabul etmek istemeseler deyeni transfer Bakan Şimşek, zaman zaman gerçeği söylemekten kendini alıkoyamıyor. Çünkü sorun nereden başladı biliyor. Geçtiğimiz günlerde bir paylaşımı alıntılayarak yine bir açıklama yaptı. Sayın Şimşek’in alıntı yaptığı ve “durumu burada özetlemiş” dediği paylaşım ne söylüyor: “Seçimden sonra faizleri daha erken ve daha hızlı artırsalardı, dolaylı vergilere bu kadar yüklenilmeseydi, mevduat faizinin düşmesine izin verilmeseydi; enflasyon ve kur daha az artacak, Kur Korumalı Mevduatta dövize geçiş talebi de daha sınırlı olacaktı.” Bu ne demek biliyor musunuz? Ekim 2021’de alınan kararlarla hayat pahalılığının nasıl hortlatıldığını görün demek. Aynı zamanda vatandaşımızın mevcut siyasi iktidar tarafından nasıl yoksullaştırıldığının, nasıl ekonomik dar boğaza sokulduğunun da kanıtıdır.” değerlendirmesini yaptı.

Hazine arazilerinin imara açılması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, Hazine arazilerinin imara açılacağına yönelik açıklamasına dair Zorlu, “Daha geçen ay deprem çalışması yapılıp, acil bir şekilde konuyu Meclis’e getirmek isteyen siyasi iktidar, önceliğini ne hikmetse Hazine arazilerine vermiş durumda. Üstelik bugüne kadar imara kapalı olan arazilerin, imara açılarak lüks konutlar yapılmış olması ve bu konut fiyatlarının yükselmesine sebep olmasını unutuyorlar ya da unutmak istiyorlar. Biz depreme karşı ranta dönüşmeyen her türlü çalışmayı destekleyeceğimizi açıklamıştık. O yasa ne durumda, biz onu soruyoruz. Ne yazık ki siyasi iktidarın yanlış ekonomi politikalarının Hazine arazilerini imara açarak dengelenebileceğini düşünmesi ne kadar kabul edilebilir bir durum? Bunu özellikle ekonomistlerin ve değerli yorumcuların, yorumlarına bırakmak istiyoruz. Bunun sonuçlarını yakında hep birlikte göreceğiz.” dedi.

Karabağ’daki gayrimeşru seçim

Karabağ’da yaşanan gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini ekleyen Zorlu, “Ayrılıkçıların Karabağ bölgesinde gerçekleştirdiği gayrimeşru seçim girişimini tanımadığımızı ifade etmiştik. Nihai barış anlaşmasının imzalanmasına yönelik çabaların yaşandığı bir dönemde ortaya konulan bu hukuksuzluk hem bölgenin huzur ve istikrarı hem de Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi bakımından asla kabul edilemez.” açıklamasını yaptı.

“Mayın temizliği için iş birliği yapmalıdır”

Karabağ’daki mayın tehlikesine işaret eden Zorlu, “İkinci Karabağ savaşından bu tarafa çoğunluğu tekrar ele geçirilen topraklarda olmak üzere 180 mayın patlaması meydana geldi ve bu patlamalarda hayatını kaybedenler oldu. Bunların arasında askerlerin yanında siviller de vardı. Bu sebeple bölgeden göç eden insanların geri dönüşleri istenilen şekilde olmuyor. Geri dönüş olmayınca da bölge normalleşemiyor.

Öncelikle bu mayınların temizlenmesi ve şehirlerin inşası gerekiyor. 10 Kasım 2020'den 2023’ün Haziran ayına kadar Karabağ'da toplam 82.848 hektar alan mayınlardan temizlendi. Bu da geri alınan toprakların ancak yüzde 8'ine tekabül ediyor. Bugün bunları temizlemek için yaklaşık 25 milyar dolara ihtiyaç var. Tüm bölge ülkeleri bir araya gelerek mayın temizliği için iş birliği yapmalıdır. Zira mayın kişi ve adres sormaz” dedi.

İYİ Parti’den yerel seçim kararı

Genel İdare Kurulu’nda alınan yerel seçim kararını açıklayan Zorlu, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde, Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerinde; partimizin kendi adaylarının, teşkilatlarımızın görüşlerinin yanı sıra, her seçim çerçevesinde aday adaylarımıza yönelik, halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olunup, sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir. Bu kararımızın ülkemize, partimize, yeniden ayağa kaldırmak istediğimiz Türk siyasetine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.“ dedi.

Zorlu, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları