loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir Belediye Başkanı'na açık mektup

İzmir Belediye Başkanı'na açık mektup
Tarih: 23.05.2013 - 12:49
Kategori: Siyaset

Lâle Gürman'dan Aziz Kocaoğlu'na açık mektup...

Sayın Aziz Kocaoğlu,

Siz İzmir Belediye Başkanı olarak, ben seçmeni lütfen aydınlatır mısınız:

Osman Baydemir Küçük Millet Meclisi diye bir meclis oluşturmuş(!), sizi de dâvet etmiş, ama ‘expo’ çalışmalarınızı ileri sürmüş, özür dilemişsiniz; katılamayacakmışsınız. Eklemişsiniz:

“Biz onların çalışmalarını, düşüncelerini, fikirlerini tabii ki destekleriz…Kendilerine ülke barışına katkı koydukları için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz”. (altta)

Yanıtlamanızı rica ettiğim sorum, şudur:

Siz ve sizler seçim önceleri ortalara çıktığınızda seçmenlerinizle bir anlaşma yaparsınız; onlar sizden beklentilerini açıklar, sizler de onlara verebileceğinizi zannettiğiniz vaadleri sunarsınız.

Siz Aziz Kocaoğlu olarak, seçim öncesinde seçmenlerinize “Ben ne istersem yaparım, ne istersem söylerim, kabul 
mü?” diye sordunuz da onlar da size, “Kabul. Tek sen başımızda ol da ne olursa olsun” mu dediler de siz kalktınız Baydemir’i cıvık cıvık bir yağcılıkla, seçmenlerinizin asla onaylamadığı, içi boş, altı boş, kendisi bomboş laflarla koltukluyorsunuz?

Siz sahibi olduğunuz bir holding’in başı mısınız ki gönlünüzden geçeni, aklınızın süzgecinden geçirmeye gerek bile görmeden, hırsı düşünme yetisinin önüne geçmiş bir derebeyi, toprak ağası edası ile konuşuyorsunuz?
Yetinmemiş, frensiz devam etmişsiniz:

“İzmir tarih boyunca hoşgörünün, barışın ve huzurun kenti olmuştur. İzmir Türkiye’nin en aydınlık kentidir. İzmirli hemşehrilerimizin hiçbir ayrımcılığı desteklemediği, tarihin her aşamasında görülmüştür. Bu kentte çok kültürlülük, çok seslilik; her inançtan, her etnik kökenden insanımız huzur içinde mutlu şekilde yaşamaktadır. Türkiye’nin en güvenilir kentidir İzmir.”

Sayın Kocaoğlu,

İzmir’i öne çıkarma gayretleriniz çok güzel, çok yerinde ama işin ucunu yine kaçırmışsınız…Yalnız İzmir değildir hoşgörünün, barışın, çok kültürlülüğün,her etnik kökenden yaşayanların olduğu yer! Ülkemizin her kenti için bu sözler söylenir, söylenmelidir de.

İzmir aydınlık bir kenttir, doğru, fakat sizin bu eylemleriniz ve sözlerinizle karartılmaya dâvetiye çıkartılan bir kent olmuştur artık!

KMM’nin düşünce ve çalışmalarını da desteklemekteymişsiniz,

“Biz onların çalışmalarını, düşüncelerini, fikirlerini tabii ki destekleriz. Ama bizim gündemimizde şu anda böyle bir etkinlik söz konusu değil. Kendilerine ülke barışına katkı koydukları için, yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. Zaten biz bu çalışmayı ve desteği yapıyoruz. Geçmişte de yaptık, bugün de yapıyoruz yarın da yapacağız. Bu konudaki düşüncemiz bu.”

Sayın Aziz Kocaoğlu,

Siz hem TBMM’yi hem de KMM’yi destekler duruma düşmüşsünüz?! Malûm, yerleşmiş bir sözdür ülkemizde; hem İsa’ya hem de Musa’ya yaranılmaz.

Akılcı olun da bir karar verin; son tahlilde hangisine yaranmaya karar verdiniz?

Hiç aklınıza gelmedi mi, bu çok önemli konuyu sizi seçenlere danışmak?

Yoksa siz de TBMM’deki büyük çoğunluk gibi, “ben yaptım, oldu” mu diyenlerdensiniz?

Size verilecek tek yanıt, rahmetli İnönü’nünün ağzından olandır:


“HA’Dİ CANIM, SEN DE”.

Derin kaygılarımızla,

ULUSALCI GÖNÜLLÜLER adına

Lâle Gürman

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları