loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir Caddesi Çarşıya dönüşüyor

İzmir Caddesi Çarşıya dönüşüyor
Tarih: 28.06.2013 - 16:44
Kategori: Yerel

Aliağa’da bulunan İzmir Caddesi’nin kentsel düzenleme projesi ile bir Çarşıya dönüştürülmesi amacıyla hazırlanan taslak proje cadde esnafı ve vatandaşların görüşüne açıldı...

Aliağa’da bulunan İzmir Caddesi’nin kentsel düzenleme projesi ile bir Çarşıya dönüştürülmesi amacıyla Aliağa Belediyesi ve Esnaf Sanatkârlar Odası işbirliğinde hazırlanan taslak proje cadde esnafı ve vatandaşların görüşüne açıldı. Caddenin araç trafiğine kapatılarak gece gündüz kentin simgesi olacak bir alışveriş çarşısına dönüştürülmesini içeren “İzmir Caddesi Çarşı Projesi” Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla Cadde esnafı ve vatandaşlarla paylaşıldı.

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, yaptığı konuşmada “Siz istemeden hiçbir şey yapmayız. Dayatmamız yok. Aliağa’yı güzelleştirmek için her öneriye açığım” dedi.

ALİAĞA’NIN PRESTİJ ÇARŞISI OLACAK

Araç trafiğine kapatılacak ve “Çarşı” konseptine uygun düzenlenecek Projeye göre, İzmir Caddesi’ne sadece Acil durumlarda ve belli saatlerde esnafın ihtiyaçlarını karşılamak için araç girebilecek. Proje kapsamında ağaçlandırma, oturma bankları, ışıklandırma, tretuvar, alt ve alt yapı çalışmaları yapılacak.

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Ekren’in yönettiği bilgilendirme toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden emekli Mimar Ülker Altın hazırlanan taslak projeyi sunum eşliğinde esnaf ile paylaştı. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Belediye Meclis Üyeleri, Cadde esnafı ve vatandaşlar katıldı.

HÜSEYİN EKREN: PROJE TİCARİ YAŞAMI HAREKETLENDİRECEK

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, projenin esnaf ve ticaret erbabının iş kapasitesini arttıracağını ve vatandaşın alışverişini İzmir yerine Aliağa’dan yapmasını sağlayacağını kaydederek, projenin kabul görmesi halinde Aliağa'da esnafı hareketlendirecek, ticari yaşamı canlandıracak bir proje olduğunu vurguladı.

Proje ile kentin gelecek 15-20 yılına göre hazırlık yapıldığını kaydeden Ekren, “Vatandaş rahat alışveriş yapacak. Kente estetik kazandırılacak. Proje gerçekleşirse İzmir Caddesi, Aliağa’nın Cazibe merkezi olacak.” Dedi.

BAŞKAN OĞUZ: “DAYATMAMIZ YOK. ESNAF VE VATANDAŞ İSTERSE OLACAK. İSTEMEZSE OLMAYACAK”

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, toplantıda projenin cadde esnafının önerisi üzerine gündeme geldiğini ve çalışma başlatıldığını ifade ederek, “Biz sizden gelen talep üzerine bu işe başladık. Bu proje siz isterseniz gerçekleştirilecek, siz istemezseniz hiçbir şey yapılmayacak.” Dedi.

1 AY SONRA YENİDEN TOPLANTI YAPILACAK

Toplantıda cadde esnafı; “Caddenin tamamen araç trafiğine kapatılması” ve “Caddede yaya kaldırımlarının genişletilerek, araç parkı olmadan tek şerit araç trafiğine açık olması” seçeneklerini öneren görüşler dile getirdi.

Cadde esnafının, caddede yapılacak değişikliklerle ilgili görüşlerinin netleşmemesi üzerine Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “İzmir Caddesi’nin dar şerit de olsa araç geçişine açık olmasının hiçbir faydası olmayacağını düşünüyorum. Orada aracın duracak yeri kalmıyor. Araç geçişinin size bir faydası olmaz. Ama, Aceleye getirmeyelim. Bu toplantıda dile getirdiklerinizi not aldık. Bunları da değerlendirerek bir ay sonra bir kez daha toplanalım. Sizin verdiğiniz kararlar uygulanacak. Bu toplantının amacı sizlere bu projeyi tanıtmak ve sizleri bilgilendirmekti. Projeyi ayrıntıları ile ilgili endişelerini, görüşlerini ve fikirlerini paylaşmak isteyen bize gelebilir. Kapılarımız sonuna kadar açık” Dedi. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları