loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir depreminden tam 91 saat sonra 3 yaşındaki Ayda Gezgin enkaz altından sağ olarak çıkarıldı

İzmir depreminden tam 91 saat sonra 3 yaşındaki Ayda Gezgin enkaz altından sağ olarak çıkarıldı
Tarih: 03.11.2020 - 10:02
Kategori: Gündem

İzmir'de meydana gelen depremde enkaz altında kalan yurttaşları arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altından 3 yaşında bir çocuk sağ olarak çıkarıldı.

Türkiye, İzmir Seferihisar merkezli depremde enkaz altından gelecek iyi haberlere kilitlendi. 

102 yurttaşın hayatını kaybettiği depremde bin 26 yurttaş yaralı kurtuldu. 

Yıkılan binalarda enkaz altında arama kurtarma çalışmaları sürerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda bir bebeğe canlı ulaşıldığını duyurdu. Başkan Soyer, "Rıza Bey Apartmanı enkazından hepimizi heyecanlandıran haber var. Kurtarma ekipleri bir bebeğimize canlı ulaştı. İnşallah sağ salim çıkarılacak. Umutla bekliyoruz" dedi.

Ayda bebek sağ salim kurtarıldı

Soyer'in paylaşımından dakikalar sonra Ayda bebek enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Tunç Soyer, "91. saatte bir mucizeyi yaşadık. Dört yaşındaki Ayda’yı kurtarma ekipleri sağ salim çıkardı. Büyük acıların yanında bu mutluluğu da yaşadık. Kurtarma ekiplerine şükranlarımı sunuyorum. Ayaklarına taş değmesin" ifadelerini kullandı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den açıklama

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de bir açıklama yaptı. Vali Köşger, "Rızabey Apartmanından yeni bir mutlu haber geliyor. Başka mutlu haberlerin öncüsü olsun inşaallah...Ve Ayla Gezgin canlı olarak kurtarıldı... Hasar tespit çalışmaları süratle devam ediyor. Vatandaşlarımız binalarının durumunu hasartespit.csb@gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ile girip öğrenebilirler" dedi.

Sağlık Bakanı Koca: Ayda’nın acıyan bir yeri yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Ayda Gezgin'le ilgili sosyal medya hesabından Ayda'nın sağlık görevlileriyle diyaloguna ilişkin bir video paylaşımda bulundu. Bakan Koca, Ayda'nın basında yer aldığı gibi 4 değil 3 yaşında olduğunu bildirdi. 

Bakan Koca'nın paylaşımı şöyle:
"Ayda Gezgin. 3 yaşında. Ve 91 saat sonra tekrar aramızda! Ayda’nın acıyan bir yeri yok. Köfte ve ayran istiyor."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları