loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir, Kerbela şehitlerini andı

İzmir, Kerbela şehitlerini andı
Tarih: 29.11.2012 - 13:27
Kategori: Yerel

İzmir'de Kerbela anmaları ve aşure dağıtma etkinlikleri düzenlendi...

İzmir’de Konak Belediyesince düzenlenen ‘Canlarla Dost Meclisi’nde’ isimli etkinlik Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Ülkemizin birlik ve beraberliğinin çimentosu Alevi kardeşlerimdir, bu matem sonrası aşure etkinliğinde siz canlarla bir olmak diri olmak onur vericidir” dedi.

Etkinlikte konuşan Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel de konuşmasında “Kerbela katliamı bir direnişi simgeliyor o direniş insan olmanın direnişidir, o direniş zalime baş kaldırışın simgesidir, ama o katliamların üzerinden yüz yıllar geçmesine rağmen zaman zaman aynı zihniyet yakın tarihte de Maraş’ta, Sivas’ta, Çorum’da, Gazi’de kendini göstermiştir. Yaşananları hep beraber yaşadık, artık bu son bulmalı, bu katliamları yaratanlara karşı hep beraber karşı durmalıyız” dedi.

Aşık Gani Pekşen’in deyişleri sonrasında anma aşure dağıtımıyla son buldu.

Ardından Gültepe’de Alevi Kültür Dernekleri Konak şubesince düzenlenen aşure etkinliğine gidildi. Etkinliğe CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar ve CHP yöneticileri de katıldılar.


Etkinlikteki konuşmasında Karamustafaoğlu, “Hazreti Hüseyin bir direniş simgesi olmuştur, O ve yoldaşları, Yezid’e teslim olsaydılar insanlık kaybederdi. O direniş ki günümüzün devrimcilerine de ilham olmuştur. Daha dün Mahirleri Hüseyinleri toprağa verirken de sonradan şehit olan devrimcilerin de örnek aldıkları direnişçi örneği işte o Hazreti Hüseyin’dir. Dostlar Yezit’te, Muaviye’de ölmedi zihniyetleri günümüze kadar yaşatıldı, yaşatılıyor. Her birimiz Hüseyin olmazsak, bu gerici güruh saltanatını devam ettirecek bizler de durmadan yeni şehitler vereceğiz, oysaki Hazreti Ali’nin de dediği gibi ‘Bir olacağız diri olacağız zalime kılıç vuracağız’” dedi.

Etkinlik halk ozanlarının söylediği deyişlerle, aşure dağıtımıyla devam etti.



Emrullah Fırat-Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları