loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir'de 10 bin işçi bugün greve gidiyor

İzmir'de 10 bin işçi bugün greve gidiyor
Tarih: 26.07.2013 - 11:35
Kategori: Sendika

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK anlaşamadı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 10 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşmede anlaşma sağlanamadı. Gece boyunca DİSK binası önünde gerginlik vardı. Kentte bugün grevin başlaması bekleniyor.

Belediyede çalışan 10 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşmede, görüşmelerden sonuç çıkmadı. İşçilerin yüzde 30 zam isteğine, belediyeden yüzde 8 ile 12 arasında zam önerisi geldi. Anlaşma sağlanamayınca son kararı, Yüksek Hakem Kurulu verdi.

Kurul, belediye'nin 16 Mart'ta gönderdiği zam oranlarını kabul etti. En yüksek maaştan en düşük maaşa sırasıyla yüzde 8, 10 ve 12 oranında zam yapıldı. Ancak karar işçileri ikiye böldü. Açıklamanın herhangi bir yasal dayanağının olmadığını öne süren bir grup işçi, grevden vazgeçtiklerini duyurdu. Kendilerine süreç hakkında bilgi verilmediğini ifade eden işçiler, düşük maaş aldıklarını belirterek bordrolarını yaktı.

DİSK'e tepki gösteren bir grup işçi bina önünde eylem yaptı. Belediye yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından DİSK'e giden DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise eylem nedeniyle bir süre binada mahsur kaldı. Daha sonra dışarı çıkarak açıklama yapan Beko, Yüksek Hakem Kurulu'na giden herhangi bir belgede imzasının bulunmadığını söyledi ve grev çağrısı yaptı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları