loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir'de 100 bin kişi yürüdü

İzmir'de 100 bin kişi yürüdü
Tarih: 29.10.2012 - 19:41
Kategori: Gündem

İzmir'de 100 bini aşkın kişi, 29 Ekim kutlamaları kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'nde bir araya geldi...

Binlerce İzmirli, çok sayıda sivil toplum örgütünün ortaklaşa organize ettiği Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılmak için Gündoğdu Meydanı'nı doldurdu.

Hep bir ağızdan marşlar söyleyen kalabalık, ellerinde bayraklar, “Hükümet istifa, Atatürk’e uzanan eller kırılsın” sloganlarıyla Gündoğdu Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşe geçti.

Saat 15.00'da başlayan yürüyüşe katılanların sayısının 100 bini geçtiği, Cumhuriyet Meydanı’na sığmayan yurttaşların çevredeki sokak ve caddeleri de doldurduğu bildirildi.

Bu arada sabah saatlerinde de İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, Cumhuriyet'in ilanıyla başlayan süreçte yapılan inkılaplar ve köklü değişikliklerle, Türkiye'nin tüm yönleriyle modern dünyanın etkin bir üyesi olması için çalışıldığını anlattı. Bir modernleşme projesi olarak ortaya konulan Cumhuriyet rejiminin Türk insanını modern dünyanın kavram ve değerleriyle tanıştırdığını belirten Kıraç, şöyle konuştu:

''Cumhuriyetle birlikte ülke sathında büyük bir düşünce devrimi başlatılmış, çağdaş uygarlık yolunda önemli ilerlemeler kaydedilmişti. Geçen süre zarfında siyasal, sosyal ve ekonomik alanlarda gerçekleştirilen değişimlerle Türkiye'nin bölgesinde ve dünyadaki önemi daha da pekiştirilmiştir. 1923'te nüfusunun dörtte üçü kırsalda yaşayan ve tamamen ilkel koşullarda üretim yapan bir tarım toplumu olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün dünyanın gelişmiş en büyük ekonomileri arasında yer almaktadır. Cumhuriyet'in 100. yılında ise dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedeflemektedir.''

Kutlama programına, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök de katıldı.

Yurtta 29 Ekim kutlamaları

Diyarbakır, Gaziantep, Antalya, Muğla, Isparta, Kocaeli, Burdur, Osmaniye, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı, Nevşehir, Konya, Hatay, Afyonkarahisar'da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları